В новините
 
28.03.2024 20:09
Търсене
 
 
27.11.2010
НОВИТЕ ЗАВИСИМОСТИ ИЗИСКВАТ ИЗЦЯЛО НОВ ПОДХОД ЗА БОРБА С ТЯХ
Информационните кампании за превенция на употребата на амфетамини нямат ефект, ако не използват новите медии, за да достигнат до младите хора Употребата на амфетамини сред младите хора и непрекъснатата поява на нови синтетични наркотици, които се продават легално в Интернет пространството са сериозен проблем, който изисква качествено нов подход за преодоляването му. Това изисква обединение на всички – държава, международни организации, гражданско общество, медии. Около това становище се обединиха експерти от цяла Европа, които присъстваха на международната конференция „Нови медии, нови наркотици, нови зависимости” - заключително събитие по проект „Пристрастени към живота - международна информационна кампания за превенция и намаляване рисковете свързани с употребата на амфетамини”. Панелните дискусии се концентрираха върху теми като: нарастващата употреба на амфетамини сред младите хора в Европа; новите зависимости в модерния свят, включително интернет зависимост, зависимост от технологиите и др.; ролята на медиите и нуждата от адекватно отразяване на проблема; доколко ефективни са информационните кампании срещу употребата на наркотици и др. Кампаниите за превенция на употребата на амфетамини е необходимо да се променят и да се научат да „говорят” на езика на младите – езикът на Интернет, You tube, социалните мрежи като Фейсбук, Twitter и на форумите, бе сред основните тези на д-р Цвета Райчева, директор на Националния център по наркомании. - Това е една нова реалност, на която ние не можем да не обърнем внимание и да си зададем въпроса защо тийнейджърите предпочитат нея пред другата реалност. Зависимостта не е само от наркотиците. Тя има различни имена и различни лица” – каза тя. Необходим е качествено нов подход, концентриран върху модерни послания, близки до младите, информация без наставления, акцент върху използването на Интернет и социалните мрежи, работа с учениците в училище и с родителите им, които много често не знаят какво правят децата им в Интернет, стана ясно още на конференцията.
17.11.2010
Изготвена е областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015
Областният съвет за развитие на област Бургас, на свое заседание, под председателството на областния управител Константин Гребенаров прие Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас 2011 – 2015. Процесът по разработването на стратегията се осъществи под методическото ръководство на УНИЦЕФ и в него активно участие взеха представители на областна администрация и лично зам.-областният управител Златина Дукова, представители на всички общини в областта, Регионална дирекция «Социално подпомагане»(РДСП), Регионален инсекторат по образование (РИО на МОМН), Районен център по здравеопазване(РЦЗ), Регионална служба по заетост (РСЗ), неправителствени организации и други заинтересовани органи. Целта на областната стратегия е да превърне област Бургас в регион с достъпни, разнообразни и качествени социални услуги, които допринасят за подобреното качество на живота, максималната самостоятелност, пълноценната реализация и грижа за индивидите и общностите в риск.
29.09.2010
Кметът Николов даде старт за изграждане на бургаското ларго
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника. „Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов. Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
10.09.2010
АВТОАГРЕСИЯТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ - 10 септември е обявен от Световната здравна организация за Световен ден за превенция на самоубийствата.
Психичното здраве е състояние на благополучие, при което човек има реална преценка за своите умения и възможности, способен е да се справя с нормалните стресови фактори на живота и умее да създава и подържа хармонични взаимоотношения. Когато човек не постига желаното състояние на благополучие може да отключи развитието на различни психични и неврологични разстройства. Те са реални заболявания, които засягат деца и възрастни, от всички слоеве на обществото, независимо от материалното положение или интелектуалния капацитет на човека. Тези разстройства причиняват много страдания както на индивида, така и на хората около него. Те могат да доведат до инвалидност и смърт на човека страдащ от психични и неврологични разстройства.
22.08.2010
БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО
На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |