В новините
 
19.03.2024 10:10
Архитектура
 
 
29.09.2010
Кметът Николов даде старт за изграждане на бургаското ларго
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт на проекта за цялостна реконструкция на главната улица „Александровска”. Строителните дейности започнаха близо до един от градските символи – Часовника. „Знам, че ремонтът ще причини неудобства, но съм убеден, че усилията и изхабените нерви си струват, защото догодина ще имаме най-красивото ларго в България. Убеден съм, че това е и желание на повечето бургазлии”, заяви по време на церемонията кметът Николов. Средствата за мащабната реконструкция идват от спечелен проект на стойност 10 млн. лв. Той е озаглавен „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в Община Бургас” и е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”, приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, операция 1.4 „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”.
30.07.2009
В Бургас изграждат нов плувен комплекс до Флората
В Бургас започна строителството на нов градски плувен комплекс в Морската градина. Плувният басейн ще заеме мястото на стария, намиращ се зад „Флората” в Морската градина жабясал басейн. От няколко десетилетия мястото е запустяло, несависимо от това, че се намира в най-шумната част от Морската градина и се използваше като резервоар за поливане на парковата растителност и тоалетна за съседните заведения. „Това безумие ще бъде поправено и в тях ще бъдат изградени два басейна – един 50-метров и един по-плитък 20-метров за начинаещи плувци. Те ще имат подгряваща инсталация, работеща с газ. Това ще позволи басейните да се ползват 10 месеца в годината, а при мека зима и целогодишно”, заявил ентусиазирано кметът на община Бургас. Той инспектирал започналото изпълнение на проекта заедно със заместника си, с когото в последно време движат заедно.
30.07.2009
Представиха пред медиите идеите за новия Общ устройствен план на Бургас
Новият Общ устройствен план на Бургас предвижда повече зелени, отколкото урбанизирани нови територии. Това е основното, което представя екипът на сдружението, което взе разработването на лелеяната мечта на архитектите преди няколко месеца със скандал. Проектът за новия Общ устройствен план на град Бургас предвижда в новоусвоените територии да има повече зелени, отколкото урбанизирани площи – съответно 18 срещу 17 %, каквото и да значи това. Изпълнението на заложените параметри, каквито и да са те, ще превърне Бургас в един от най-зелените европейски градове, твърдят някои. След пожълтяването от последните избори, това е нормално и е в естествения хода на годишните времена. С изработката на новия ОУП на град Бургас са ангажирани водещи архитекти, геодезисти и други специалисти, което е нормално. казали са, че новият ОУП дава рамка за развитието на града в следващите 25-30 години. Той предвиждал, най-общо казано, отваряне на Бургас към морето и езерата около него, изработване на модерна транспортна схема, включваща обходи на града, създаване на алтернативни възможности за придвижване вътре в него /например велоалеи/, и прочее бла-бла ... Тези приказки вече сме ги чували, но както се казва, дали с плюеш на ръцете или някой ти плюе в устата - резултатът е обикновено един и същ, важно е шум да става.
26.06.2009
В Бургас ремонтираха къщата на Духтев - архитект на Морската градина
Община Бургас направи основен ремонт на една от най-красивите постройки в града - къщата на Духтев в Морската градина. Извършени са възстановителни дейности от покрива до стълбищната й площадка. Поставена е нова хидро и топлоизолация, измазана е цялата фасада, напълно подменена е дограмата. Около къщата е монтирано декоративно осветление, което я превръща в нощна атракция за бургазлии и гостите на града. Ремонтът е на стойност 30 000 лв. и е извършен от общинско предприятие „Общински имоти”.Днес в къщата се помещава бургаската хидро-метеорологична обсерватория към Национален институт по метеорология и хидрология. Възстановяването й кореспондира с наскоро подписания договор за сътрудничество между Община Бургас и Българска академия на науките
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |