В новините
 
19.03.2024 06:11
ГЕРБ
 
 
10.12.2010
След най-добрият за живеене Бургас стана и най-социалният град в България
Даже циганката с метлата от „Титан“ взема 500 лв. заплата и 100 лв. за храна текст към снимка: Зам.кметът по екологията Атанаска Николова опитва да убеди Владимир Павлов (до прозореца), че няма нужда да се кахъри откъде ще дойдат 15,5 млн.лв., за да ги налее общината на „Титан“ Това може да се каже със сигурност, защото Bourgas.org стана единствен свидетел от медиите на едно решение - приемането на най-важната точка от бюджета на морската община за 2012 г. Кметската администрация, начело с кмета от ГЕРБ Димитър Николов произвеждат чудо след чудо в условията на задълбочаващия се недоимък в страната. Впрочем Бургас е ненадминат първенец по привличане на милиони левове по инфраструктурни проекти и в момента целият е разкопан, за да бъде преобразен напълно догодина напролет. Така, вчера дори и опозицията на герберовото мнозинство в ОбС, начело с шефа на СКАТ Тв Валери Симеонов, остана с пръст в уста, защото нямаше какво повече да добави в полза на гражданите. Така Бургас, който беше обявен наскоро като най-добрият за живеене, оглави и доста по-важна класация – гражданите му ще плащат най-ниската такса смет и битови отпадъци, която ще остане непроменена през 2011 г . – 1 промил. За сравнение в Стара Загора налогът догодина ще е 2 промила, в Пловдив – 1,3, в Русе – 1,2, а в Плевен – 1,8. „Базирали сме услугата на задълбочени изчисления“, каза зам.кметицата по екология Атанаска Николова.
27.10.2010
Представиха бургаски екопроекти на конференция на ЕС
Пред 150 участника от 45 града от Източна Европа, Кавказките републики и Централна Азия заместник - кметът Атанаска Николова изнесе презентация, показваща инициативите на Бургас по посока справяне с климатичните промени. Представени бяха проектите на Община Бургас за подобряване на енергийните характеристики на многофамилни жилища и обществени сгради /училища, административни, културни институции/; проект за Интегриран градски транспорт, вкл. изграждане на велоалеи и подмяна на автобусния автопарк с такъв, който замърсява по-малко околната среда; поставяне на автономно улично осветление, ползващо слънчева енергия; сформиране на Консултативен съвет за устойчиво енергийно развитие и разработване на дългосрочна енергийна стратегия на община Бургас; провеждане на обществени кампании като Седмица на екологията, Деня без автомобил, отбелязване на Международния ден на земята, Деня на околната среда, др.
06.10.2010
15 минутна почивка за дебатите в Народното събрание след словото на Волен Сидеров за тракийци
Представители на ВМРО и телевизия СКАТ вчера се разгневиха на бургаските депутати, защото не се явиха на среща по темата „Защо е важно да подкрепим референдум против членството на Турция в ЕС”. Форумът бе обявен за 11 часа вчера в Капитанската зала на хотел „България” в Бургас. На него по предварителна програма трябваше да присъстват както граждани, така и народни представители от всички политически сили, които са били поканени, за да дискутират темата за допитването до народа. Никой от бургаските избраници обаче не се яви в залата, а срещата за малко да се провали напълно, тъй като стана ясно, че предния ден неизвестно лице се е опитало да я саботира. Лидерът на ВМРО Георги Дракалиев и водачът на „Независимите” в Общинския съвет в Бургас Валентин Касабов бяха посрещнати в залата с новината, че в неделя в хотела се обадил женски глас, който заявил, че събитието се отменя за вторник от 10,30 часа. След кратка суматоха все пак представителите на ВМРО и СКАТ дадоха пресконференция за медиите, като нарекоха объркването „опит за провокация”.
17.09.2009
В ГОРЕЩО ИНТЕРВЮ ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПОВДИГА ЗАВЕСАТА НА ШПИОНСКАТА СИ ДЕЙНОСТ В СЕКРЕТНИТЕ АРХИВИ НА ВАТИКАНА
Тази събота, 19 септември 2009 година от 21:50 часа гост в студиото на телевизионния таблоид „Горещо” е министърът без портфейл на българите в чужбина проф. Божидар Димитров. Пред водещата Венета Райкова-Георгиева той за пръв път повдига завесата около досието и разузнавателната си дейност и прави сензационни разкрития за историята на България. Проф. Божидар Димитров разказва за своята шпионска дейност в секретните архиви на Ватикана, където открива и донася на микрофилми много документи, свързани с българската история. „Хората знаеха какъв съм! Просто имаше взаимно уважение и си играехме играта” – признава той и разкрива системата, която сам си е създал, за да може да проследи и копира колкото може повече налични документи за България в библиотеката на Ватикана. В последствие с българските си колегите обработва тази информацията в научен институт под крилото на Държавна сигурност.
16.07.2009
ГЕРБ се ангажира със споразумение за туризма
В Слънчев бряг стана известен текстът на споразумение за сътрудничество между политическа партия “ГЕРБ” и представители на туристическите сдружения в България. Отчитайки значението на партньорството за развитието на туризма чрез интегрирането му във всички секторни политики страните са се споразумели за осигуряване на достъп на туристическата индустрия до кредитните линии на Българската банка за развитие и съдействие за тяхното усвояване.Друг пункт от споразумението е за запазване на режима за облагане с ДДС на туристическите услуги,чрез което да се осигурят конкурентни предимства на българския туристически продукт.В споразумението е визирано и многократното увеличаване на средствата за национална туристическа реклама и разкриване на национални туристически офиси извън страната.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |