В новините
 
19.03.2024 10:17
Работа
 
 
05.10.2010
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване
Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.
11.09.2009
груби нарушения на трудовото законодателство в България
По искане на ръководството на КНСБ, днес в Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура” бе проведена среща, на която се обсъди острия социален конфликт, породен от груби нарушения на трудовото законодателство в България при изграждането на автомагистрала „Люлин”. На срещата присъстваха Изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда” (ГИТ) Румяна Михайлова, екипът от ИА „Пътна инфраструктура”, воден от г-жа Василка Костадинова, директор на дирекция „Изпълнение и проекти”, представители на фирмите, упражняващи независим строителен контрол, г-н Тургут Аксакал, управител на фирма „Мапа Дженгиз”, и екипът на КНСБ, воден от вицепрезидента Валентин Никифоров, Регионалната структура на КНСБ в Перник и Синдикалната организация на КНСБ във фирма „Мапа Дженгиз”. На проведената разгорещена дискусия отново бе доказано, че се нарушава Закона за безопасни и здравословни условия на труд, независимо от това, че в направените 17 проверки на Областните инспекции в София и в Перник на „ГИТ” са констатирани над 80 нарушения. В проектосметната документация за изграждането на Автомагистрала „Люлин” са заложени 4 млн. и 400 хил. евро за контрол по изпълнението на проекта от страна на консорциум Луис Бергер – Мот Макдоналд. Независимо от това, че от ИА „ПИ” е назначен координатор за безопасност и здраве при изграждането на автомагистрала „Люлин”, на когото възнагражденията се изплащат от тези 4,4 млн. евро, то по преценка на синдикалистите г-жа Маргарита Исаева, изпълняваща тази длъжност не упражнява необходимия контрол, съгласно Наредба № 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |