В новините
 
05.10.2010 20:44   Новината е видяна 8777 пъти
Работодателите не приемат предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване
ДЕКЛАРАЦИЯ на организациите на българските работодатели

Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара - съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Български съюз на частните предприемачи „Възраждане”, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - Гласът на българския бизнес и Съюз за стопанска инициатива като представители на българския бизнес и като социални партньори, признати официално от българското правителство, изразяват категорично несъгласие с предложението да бъде увеличена вноската за държавно обществено осигуряване /ДОО/ с три процентни пункта. Такова увеличение, би имало процикличен характер с тежки последствия за нивото на безработицата и сивата икономика в България за следващите няколко години и ще забави излизането на страната от кризата.

     Това  предложение се прави под безпрецедентен уличен натиск, съпроводен от натиск и  на лобистки съюзи за запазване каналите за източване на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса /НЗОК/. 

Ако това стане факт всички български граждани ще станем донори на поредно наливане на финасови средства в една нереформирана система каквато е здравната и то в момент, в който България вече чертае планове за успешно бъдеще. Нарушени ще бъдат инвестиционните програми на българските и чужди инвеститори, което ще доведе до отлив на инвестиции за повече от 2,5 млрд евро, а от там и висока безработица и ниски доходи.
 

     Ние представителите на българските  работодатели  призоваваме правителството на република България и лично  министър-председателя г-н Бойко Борисов да не се поддават на заплахи от уличен натиск от страна на заинтересовани субекти, а да вземе предвид позицията на българския бизнес, който създава добавената стойност и осигурява растежа на икономиката на Република България.
Ключови думи: бизнес, България, натиск, осигуровки,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |