В новините
 
23.10.2008 09:29   Новината е видяна 11772 пъти
Студенти ще дават идеи за Детски увеселителен

 Студенти по архитектура ще развиват концепции за изграждането на Детски културно – увеселителен център в Морската градина на Бургас на национален пленер. Той ще се проведе от 27 октомври до 4 ноември. Организатори на събитието са Община Бургас, Съюз на архитектите в България, САБ – Дружество Бургас и Общински детски комплекс.

     Бъдещите архитекти са поканени от Общината да предложат иновативни и нестандартни идеи за развитие на северната част на Приморския парк в зоната между ул. „Димитър Димов”, ул. „Поморийска” и ж.п. линията за Поморие.

     Проектът включва изграждане на привлекателни сгради, безопасни съоръжения за развлечения, подходящо оформление на растителността в парка и места за паркиране.

     Студентските разработки имат за цел създаването на място, където децата да се забавляват и заедно с това да се обучават, и да развиват своя талант. Детският комплекс ще включва зала за провеждане на форуми, сладкарница, място за игри, видео – кът, развлекателен информационен център и ателиета за различни изкуства /рисуване, фотография, макетиране и авиомоделизъм/.

     Богати са и възможностите, които предлага откритото пространство – изграждане на лятна сцена, пясъчник, площадки за различни видове спортове /бадмингтон, волейбол и др./, велоалея, стена за графити и площадка за улични спортове /ролери, скейтборд и др./, която през зимата може да бъде превърната в ледена пързалка.

     Идеята на общинската администрация за обособяване на Детски увеселителен център е част от програмата за културно развитие на града. Готовите проекти ще бъдат представени на 4 ноември от 10.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас. 
 
Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |