В новините
 
05.10.2010 08:39   Новината е видяна 9477 пъти
Пътен полицай на годината

Само 3 точки отделиха младши автоконтрольор Кирил Чифлички от сектор «Пътна полиция» - ОДМВР Бургас от призовото място в Националното състезание «Пътен полицай на годината», провело се от 30.09.т.г. до 03.10. т.г. в София.
От бургаската «Пътна полиция» имаше още един участник - младши автоконтрольор Румен Железаров, защитил по достойнство честта на Южния крайморски регион. В дисциплините «Теоретичен изпит по специализирана подготовка», «Оказване на долекарска помощ на пострадали от ПТП», «Стрелба с пистолет» и «Майсторско управление на автомобил и мотоциклет», екипа от Бургас, ръководен лично от Началника на сектор «Пътна полиция» - главен инспектор Йонко Тонечв, по-безапелативен начин наложи високи критерии и доказа класата на служителите, осигуряващи безопасността на пътя.
Практическото занимание по «Оказване на долекарска помощ на пострадали» постави пред младши авконтрольори Кирил Чифлички и Румен Железаров интересни задачи, свързани с реални ситуации – на Кирил Чифлички се падна до пакаже уменията си по оказване на първа помощ на пострадал в шок и на пострадал с нараняване на предмишницата, а колегата му - Румен Железаров спаси пострадал в безсъзнание и друг с фрактура на предмишницата. И двамата бургазлии нямат присъдени наказателни точки в изпълнението на долекарската помощ. Отлични бяха и показателите им в другите дисциплини, като за пореден път бяха защитени получените и в предходни години от бургазлии отличия «Пътен полицай на годината».
 Младши автоконтрольор Кирил Чифлички е в системата на МВР от 22 години, женен с две деца. Страстта му към автомобилите и мотоциклетите датира от детските му години, като е преминал през всички нива на автомобилния спорт и в момента му предстои завършване на треньорски факултет към Нацоналната спортна академия – сектор «Автомобилизъм и мотоциклетизъм». Призьор на Националното състезание «Пътен полицай» за 2005 година и носител на Приз «Полицай на годината» от ежегодните национални полицейски награди. Кирил Чифлички е участвал във всички състезания, проведени до момента, като за него колегите шеговито казват, че е «живата история на състезанието «Пътен полицай на годината».
Младши автоконтрольор Румен Железаров е в системата на МВР от 16 години, женен с едно дете. Принципен в изпълнение на служебните си ангажименти, но и отзивчив към водачите, потърси помощ на пътя. Награждан многократно за постигнати високи резултати в прафесионалната си дейност. За първи път участва в Националното състзание «Пътен полицай на годината». Амбициран е за постигане на по-високи резултати в следващия двубой, като желанието му е да се класира в челна петица.
    Главен инспектор Йонко Тончев ръководи бургаския отбор от 2004 година, като под опеката му са завоювани не едно и две отличия «Пътен полицай на годината». Оглавяващият «Пътния сектор» в една от най- в пътно-транспортен план тежките дирекции, Йонко Тончев нееднократно е изтъквал необходимостта от по-голяма превенция и специализирани полицейски операции, не с наказателен, а с превантивен оттенък. В резултат на дейността му и тази на подопечните служители, броят на тежките ПТП на територията на Бургаски регион драстично е намалял през годините.






Ключови думи: Кирил Чифлички, Пътна полиция, ОДМВР, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |