В новините
 
19.04.2024 16:53
Култура и изкуство
 
 
13.08.2010
Организаторите на Spirit of Burgas 2010 съобщават, че по независещи от тях причини, в програмата на втория фестивален ден (14 август) ще настъпят промени.
стана ясно, че EVERLAST е болен и отменя участието си на SPIRIT of Burgas. Това бе съобщено с официално писмо, което организаторите получиха от Regime Menagment – агенцията, която го представлява. Писмото е подписано от самия артист и в него се казва: „С огромна тъга съобщавам, че не съм в състояние да присъствам на фестивала SPIRIT of Burgas. През последните шест седмици бях на турне в Европа и Азия, което трябваше да завърши с много специално шоу на SPIRIT of Burgas. За съжаление, когато се върнах за еднодневна почивка в Лос Анджелис, бях повален от много лош вирус. Лекарите държат да остана в САЩ и да не предприемам дълги пътувания, докато не съм напълно възстановен. Наистина съжалявам, че заболяването ми попречи да дойда в България.
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
04.08.2010
КОСМИЧЕСКА РАПСОДИЯ В БУРГАС
„Космическа рапсодия” е името на третата, последна книга – билингва на български и английски език на  
Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги „Пришълците” и „Тъжна палитра” ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия „Петко Задгорски” на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.
03.08.2010
Дръм енд бейс диджей номер 1 за първи път в България
За трета поредна година Spirit of Burgas се довери на HMSU букинг преценката при изготвянето и организирането на нощната програма за първата вечер от фестивала. През последните две години дръм енд бейс нощта се превърна в едно перфектно продължение на вечерната селекция от гости, като и тази артистите отново са съобразени по начин, който да допълни главната сцена в петъчната вечер. След като във времевия пояс от 19:00ч. до 01:00ч. ще имаме уникалната възможност да чуем имена като Apolo 440 и The Prodigy, веднага след това на сцената ще излезе безспорно най-популярният дръм енд бейс диджей Andy C с неговия персонален MC – GQ. В това няма нищо странно предвид факта, че за последните няколко години The Prodigy показаха безусловната си подкрепа към дръм енд бейс музиката, издавайки ремикси на Pendulum, Noisia, Subfocus и Chase and Status. Именно последните две имена имат ексклузивни договори за продукцията си с лейбъла RAM Records, собственик на който е Andy C. Този факт само затвърждава добрите отношения между артистите и предразполага фаталният петък 13ти да се превърне в едно невиждано и нечувано пътешествие из историята на електронната музика и синкопираните бийтове.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |