В новините
 
25.02.2011 06:50   Новината е видяна 35051 пъти
14 електронни услуги

Първите 14 електронни услуги, одобрени от Съвета по вписвания към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, са публикувани за обществено обсъждане на Интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС). След приключване на общественото обсъждане услугите ще бъдат вписани в регистрите, съобщиха от ведомството. Действащите към момента електронни услуги на централни и общински администрации все още не са съобразени със законодателсвото в областта на електронното управление. 14-те услуги са разработени за общинска администрация Габрово по проект, финансиран от Оперативна програма “Административен капацитет”. Те са свързани с издаването на удостоверения за постоянен и настоящ адрес, за раждане, граждански брак, родствени връзки, за семейно положение, за наследници. Това са едни от най-търсените услуги, свързани с данни от Единна система за гражданска регистрация и административно обслужване на населението (ЕСГРАОН).

 

Заявленията за услугите ще бъдат публикувани на сайта на МТИТС. Информацията може да бъде ползвана от институции или фирми, които в момента разработват административни електронни услуги. Така подготовката на много ведомства за включване към електронното управление ще бъде ускорена.

http://www.mtitc.government.bg/page.php?category=562&id=4733





Ключови думи: електронни услуги, транспор, информационни технологии,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |