В новините
 
24.02.2011 10:04   Новината е видяна 13347 пъти
Кукерландия и фотографите
Определени са 40 снимки, които ще участват в заключителния етап на тазгодишната фото изложба – конкурс „Кукерландия”. Това съобщиха от пресцентъра на община Ямбол. Те са подбрани измежду 262 фотографии, които участваха в предварителната селекция на конкурса. В първия етап фотографи качват на сайта www.kukerlandia.com снимки на тема маскарадни игри. Номинираните творби ще бъдат отпечатани и подредени в експозиция в художествена галерия „Жорж Папазов”. Едва след отпечатването им журито ще определи най-добрите. Освен трите най-добри, по регламент се връчват и специални награди, сред тях за снимка, направена в Ямбол и за най-млад фотограф, награди на спонсори. И тази година авторитетно жури ще определи призьорите в конкурса. Председател на журито е художник-фотографът Петър Абаджиев. Той е художествен ръководител на класове по художествена и приложна фотография, доцент в НАТФИЗ, преподавател в Нов български университет, „Артколеж” и Факултета по журналистика, с над 25 собствени изложби в България и чужбина. Членове на журито са Желко Леков от Ямбол, който е и заместник-председател, Антони Георгиев - София, Юри Чарийски - Виена, Александър Иванов – Казанлък, Цветан Четъшки - Стара Загора, Константин Зайков – Ямбол. Откриването на изложбата и награждаването ще се състои на 5 март, от 13.00 часа в ХГ „Жорж Папазов”.
Фото изложбата – конкурс „Кукерландия” се утвърди като водещо съпътстващо събитие на маскарадния фестивал. За пръв път тя се проведе през 2005 година. Тогава изложбата няма състезателен характер. Ямболската регионална туристическа асоциация, заедно с Константин Зайков, Стоян Стоянов, Красимир Стойчев и няколко други фотографи от Ямбол правят селекция от снимки и подреждат първата фотографска изложба на кукерска тема. Фотографският конкурс започна през 2006 година под името „Кукерландия”, като през годните творчеството си представят изтъкнати фотографи от България и чужбина. Днес организаторите се гордеят с най-добрата колекция на кукерски снимки в страната и продължават традицията изложбата конкурс да привлича в Ямбол десетки фотографи.




Ключови думи: изложба, конкурс, Ямбол, кукерландия, селекция, фотографи, снимки,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |