В новините
 
17.02.2011 08:23   Новината е видяна 19492 пъти
Бургас и Люлебургас - сътрудничествою

Бизнесмени от Бургас и Люлебургас, Турция подписаха предварителен договор за сътрудничество. Делегация от сдружение "Бизнес" в Люлебургаз посети Бургас по покана на Турско-Българска търговско индустриална камара. Регионалните координатори на камарата - Салих Шахин и Веселин Атанасов посрещнаха гостите и заявиха желание за съвместна дейност. "Вече работим с Търговско-промишлените палати в Хасково и Ямбол по програмата за Трансгранично сътрудничество", каза по време на срещата в Бургас председателят на сдружение "Бизнес" в Люлебургаз - Дженгиз Конджа. В нея взе участие и Цанко Иванов - председател на Търговско-промишлената палата в Бургас.

Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция е за периода 2007 – 2011 година и е с бюджет от 21.748 млн. евро. От тях 18.486 млн. евро са от Европейския съюз, а останалите 3.262 млн. евро са национално съфинансиране от двете държави.

По програмата България – Турция за финансиране кандидатстват 111 проекта на стойност 24,8 млн. евро. Управляващ орган по програмата е главна дирекция "Управление на териториалното сътрудничество" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

През 2010 г. е подписан меморандума за разбирателство по програмата от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и генералният секретар по въпросите на Европейския съюз на Турция посланик Волкан Бозкър.

Общо 29 000 км територии са включени програмата. 43 процента са в границите на Турция. От турската страна това са областите Одрин и Къркларели, а в България Бургас, Ямбол и Хасково. 1 млн. и 561 хиляди население от двете страни на границата се възползва от тези фондове, от тях 840 хиляди са български, останалите са турски граждани.

Приоритетните оси по програмата са устойчиво социално и икономическо развитие, и подобряване качеството на живот.

По време на визитата си в Бургас делегацията посети и Генералното консулство на република Турция в града. Бизнесмените от Турция обясниха трудностите при издаване на виза на  вицеконсула Коркут Йирмибеш. Регионалните координатори на Турско-българска търговско индустриална камара Салих Шахин и Веселин Атанасов организираха кратка екскурзия и запознаха гостите с Южното Черноморие на България.

www.chernomorie-bg.com






Ключови думи: burgas, бургас, бизнес,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |