В новините
 
16.02.2011 05:28   Новината е видяна 11279 пъти
Българската левица и имотите на Царя


 Незаконно и несправедливо заграбените от Симеон Сакскобурготски български имоти са предизвикателство към съвестта на всеки гражданин на Република България, към имунната система на държавата. Скандалните претенции на отречената с референдум монархия са осъдителни от международна, политическа, юридическа и морална гледна точка.
 Присвояването на българските имоти от Симеон Сакскобурготски по същество е ревизия на резултатите от Втората световна война, реабилитиране на фашистката ос Рим-Берлин-Токио, в която царска България е сателит. То е и отричане на републиката.
 Династията за пореден път демонстрира лицемерност и аморалност.
 Политически имотният казус се замъглява с юридически и съдебни уловки. Правото на виртуална частна собственост не може да стои над правото на реална държавна собственост. Срещу коронния номер на Кобургите – да присвояват държавни и общински имоти по давност и чрез подкупни чиновници – стои принципът на международното право, че няма давност за военни престъпления и престъпления срещу човечеството.
 Присвояването на имотите е заговор, в който участват външни фактори и вътрешни царедворци. Крайно време е да стане ясно, че Симеон Сакскобурготски не стои над конституционния ред и правопорядъка в Република България, над морала на обществото. Справедливостта трябва да победи царската мерзост. Не следва да се създава материална база, с която регулярно да бъдат възбуждани монархически настроения.
 ПП “Българската левица” призовава и настоява:
 • Министерският съвет да отмени приетите през периода 2001 – 2005 година правителствени и други решения, с което е злоупотребила тогавашната власт и да върне на държавата собствеността на “откраднатите” имоти. Нека не българските данъкоплатци, а Симеон Сакскобурготски да води дела и да доказва недоказуемото. 
 • Конституционният съд да преразгледа и признае несъстоятелността на приетото на 4 юни 1998 г. Тълкувателно решение, което създава предпоставки за безмерните сакскобурготски амбиции.
 • Държавният глава да не мълчи. Народното събрание да покаже ясно и категорично съпричастност в защита на държавата и гражданите.




Ключови думи: Симеон Сакскобурготски, Република България,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |