В новините
 
10.02.2011 17:15   Новината е видяна 6042 пъти
БТПП и законопроекта на Закона за кредитните институции

Българска търговско-промишлена палата (БТПП) благодари за възможността да се запознае с Вашата идея и подкрепя намерението Ви за усъвършенстване на уредбата чрез  изменение и допълнение на Закона за кредитните институции, тъй като очаква с тези промени да се облекчи бизнеса чрез регламентиране на възможността за предсрочно изплащане на задълженията по кредити, без начисляване на наказателни такси.
Възможно е да се очаква, че премахването на наказателните такси ще стимулира и конкуренцията между банките и ще насърчи пазарното съревнование за предоставяне на по-изгодни за потребителите – предприятия или граждани, кредитни продукти. В този смисъл предлаганите промени могат да бъдат от полза, както за кредитополучателите, така и за самите банки.
Като предложение към вносителите на законопроекта, БТПП счита за необходимо  извършване на оценка на въздействието от прилагането на предложените промени по отношение и на другата страна в правоотношенията – банките, и в частност изясняване действието на новия закон спрямо вече възникналите правоотношения. Считаме, че уредбата трябва да произведе действие за в бъдеще, защото банките ще атакуват евентуално придадена обратна сила на нормите, заради нарушаване на принципа за недопускане обратно действие на норми, които утежняват (правят по-неблагоприятно) положението на гражданскоправни субекти.
БТПП препоръча да се уреди нормативно и премахване на ограниченията при хипотезите на рефинансиране на кредитите, което също ще бъде положителна мярка за бизнеса и вероятно ще насърчи конкуренцията.
Считаме за необходимо и изразяваме готовност да участваме в едно по-широко обсъждане на предлаганите законодателни промени с включване на представители на Асоциацията на банките в България, както и на други организации и експерти.
 
                                                                           С уважение:
                                                                                                   Цветан Симеонов
                                                                                                   Председател на БТПП




Ключови думи: закон за кредитните институции, БТПП,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |