В новините
 
10.02.2011 04:29   Новината е видяна 6042 пъти
Край на "Бургас - Александруполис"

На проекта „Бургас-Александруполис" ще бъде сложен край. Причините са - неизпълнение на финансовите задължения от страна на българските акционери.

Това заяви бившият член на съвета на директорите на международната компания "Транс Болкан пайплайн" Пламен Русев, пред БНР. Решението ще бъде взето на общо събрание на акционерите на 17-и февруари в Рим.

"Мога да потвърдя, че проектът отива към прекратяване, защото българската страна не си плаща задълженията. Това създава напрежение между акционерите, вследствие на което и гръцката страна е спряла да си плаща, а не може само едната страна да финансира. Трябва да има равнопоставеност", заяви Русев.

"Преките загуби за България ще са от порядъка на 15-20 милиона лева директно дадени от бюджета, защото на толкова възлиза задълженията на българския акционер.
Непреките не могат да се изчислят. Може би другите страни ще искат обезщетения, които могат да достигнат и до 200 и до триста милиона. Най неприятното е, че някъде около 800 милиона евро са загубени за нашата страна", каза още Русев.

 





Ключови думи: бургас, александруполис,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |