В новините
 
10.02.2011 03:51   Новината е видяна 6169 пъти
Kонцесия пристанищен терминал Бургас изток-2

Предлага се максималният срок на концесията да бъде 35 години.


Правителството прие решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга върху Пристанищен терминал Бургас изток-2. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Основната цел на концесията е чрез привличане на частния бизнес в стопанисването на терминала е да се вложат инвестиции в развитието на пристанищната инфраструктура и модернизация на техническите съоръжения и оборудване, да се приведат технологията, организацията на работа и техническата осигуреност в съответствие с европейските стандарти, както и да се постигне съотношение на качество и цена на услугата, съпоставими с конкурентните пристанища/терминали от региона.

Предлага се максималният срок на концесията да бъде 35 години.

Критериите при избора на концесионер ще бъдат следните: предложение за годишно плащане за погасяване на вноските по заема на "Пристанище Бургас" ЕАД към Японската банка за международно сътрудничество (с относителна тежест 55 на сто); предложение за фиксираната и за променливата част на годишните концесионни плащания (с относителна тежест по 5 на сто); инвестиционно предложение (с относителна тежест 30 на сто), съдържащо инвестиции в размер не по-малък от 12 460 000 евро за първите 7 години от срока на концесията, график за реализиране на програмата, план за финансиране на програмата и оценка на финансовия ефект на инвестициите върху потребителите; бизнес предложение (с относителна тежест 5 на сто).





Ключови думи: концесия, пристанище, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |