В новините
 
09.02.2011 10:07   Новината е видяна 8695 пъти
Несебър ухажва таланти
Община Несебър отпусна стипендии за даровити деца, съобщиха от пресцентъра на общината. Един от постоянните приоритети в политиката на община Несебър е насърчаването на талантливите и успелите деца в различни сфери – образование, спорт, изкуство. В рамките на тази политика действа специална наредба на Общинския съвет - Наредба № 16 за условията и реда за осъществяване на специална закрила на деца с изявени дарби от община Несебър, по която всяка година се присъждат стипендии за значими изяви и постижения на национално и международно ниво. Комисията по стипендиите (избрана с решение на ОбС съгласно чл. 10, ал. 1 на Наредба № 16 за условията и реда за осъществяване на специална закрила на деца с изявени дарби от община Несебър) с председател Ели Кирилова – заместник-кмет „Образование, култура и международно сътрудничество”, на свое заседание разгледа постъпилите искания за стипендии на деца с постижения в областта на спорта и изкуството през последните две години, както предвижда Наредбата. На основание на постъпилите искания и документите, с които се удостоверяват постиженията, Комисията присъди три годишни стипендии - на Симеон Иванов Георгиев, Самуил Василев Лечев и София Георгиева Коларова - за постижения през 2009 и 2010 г. – класиране до трето място на международно и национално ниво в областта на спорта (спортни танци) и осем месечни стипендии - на Мартин Юлиянов Колев, Виктория Атанасова Димитрова, Дамяна Динкова Говедарска, Йоана Росенова Хаджиева, Яна Григорова Караиванова, Тодор Тодоров Тодоров, Йоана Живкова Николова и Алексия Динкова Стайкова – за постижения през 2009 и 2010 г. - класиране до трето място на международно и национално ниво в областта на изкуството.
На своето заседание Комисията с пълен консенсус възприе идеята да се работи още по-активно за информиране на подрастващите и техните родители – чрез училищата и медиите, за мерките и политиката на община Несебър за насърчаване и закрила на децата с изяви и постижения в различни области. Членовете на Комисията се подготвят да предложат проект за промени в Наредба № 16, с които да се усъвършенстват механизмите за стимулиране на подрастващите за изява на техните дарби чрез различни форми за подпомагане на даровитите деца в дейностите за развиване и изява на техните способности. От Комисията съобщават, че когато проектът е готов, ще бъде публикуван в официалния сайт на община Несебър.




Ключови думи: Несебър, стипендии, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |