В новините
 
08.02.2011 12:16   Новината е видяна 9794 пъти
От община Бургас: вандали

Щети за над 1000 лева нанесоха крадци в парк „Отманли”/”Росенец”/. Обособената от Община Бургас барбекю зона в парка просъществува едва няколко месеца.
През юни м.г. администрацията осигури за жителите и гостите на Бургас още едно приятно място за прекарване на свободното време.
В парка, предпочитан за пикник, спорт, игри и разходки, бяха направени 2 барбекю зони, в които освен изградени градински барбекюта, бяха монтирани чисто нови дървени пейки и маси. Тревата бе окосена, районът обезпаразитен, терените почистени от саморасляци и отпадъци.
Осигурена бе поддръжка, включваща периодично почистване.
В края на миналата седмица  е установено, че от едната зона са изчезнали масите и пейките. Крадците са взели дори метлата и двете лопати от противопожарното табло.
Нанесените щети надвишават 1000 лв.
За случая е сезирано Четвърто РПУ, в чиято територия влиза парк „Отманли”.
Припомняме, че нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост само за 2009 г. са приблизително 1 млн. лв. Тези средства бяха нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.
Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. За пореден път общинска администрация призовава гражданите да пазят общинското имущество и, ако станат свидетели на нови вандалски действия, да алармират за това органите на реда.




Ключови думи: Бургас, община бургас, отманлий, отманли,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |