В новините
 
03.02.2011 19:40   Новината е видяна 11373 пъти
Бургас: Ножица трепач в хотел Приморец

Култовият спектакъл „Ножица трепач” за първи път на бургаска сцена

В хотел „Приморец” актьорите се „разплащат” с талант


„Това, което решите вие, това ще играем ние” – само една реплика от култовия спектакъл на Театъра на народната армия „Ножица трепач” показва, че зрителите ще станат свидетели на нещо необичайно. Те няма да са просто зрители, а ще бъдат сценаристи и режисьори на онова, което ще се случи на сцената. „Ножица трепач” от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс, която от 7 години е в афиша на Театъра на народната армия и е изиграна 170 пъти, се представя за първи път в Бургас на 3 февруари при изключително голям интерес – 800 продадени билети дни преди представлението.
Часове преди спектакъла актьорите Веселин Ранков, Стефания Коева, Иван Радоев, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, целият творчески екип се срещнаха с журналисти и оповестиха началото на още нещо необичайно – сътрудничество между театър и хотел. Стратегия на Гранд хотел „Приморец” е той да се развива не само като бизнес инвестиция с високо ниво на обслужване, но и да се превърне в средище на културния живот в града. В момент на икономическа криза, когато бюджетите се свиват и помощта към изкуството е „рядка стока”, петзвездният бургаски гранд подава ръка именно на театралното изкуство и осигурява домуване на целия екип, сътворяващ „Ножица трепач”. За първи път сме приемани по такъв разкошен начин, това ни връща удоволствието да бъдем на сцената и да се чувстваме полезни за нашата публика, казаха гостуващите актьори. А според тях бургаската публика е специална, разглезена от дългогодишните театрални традиции в града.
Грандхотел Приморец и ръководството на театъра вече са договорили и бъдещото сътрудничество. Театърът на народната армия има амбицията всеки месец да гостува на бургаска сцена. През март бургаската публика ще види най-дълго играната пиеса на Шекспир „Много шум за нищо”, постановка на проф. Красимир Спасов. Обмислят се варианти и за камерни спектакли, които от следващия сезон ще могат да гостуват в Бургас. След като в края на миналата година „Приморец” възроди кафе-театъра в града, камерните спектакли на армейския театър вероятно ще се играят тук. „Ще се опитаме всеки път да изненадваме по различен начин бургаската публика, за да я направим съпричастна към изкуството, което правим, каза на пресконференцията в хотела зам.-директорът на театъра Йордан Алексиев. Грандхотел „Приморец” ще продължи да бъде убежище на творците, за да възроди позачеркнатата театрална традиция на града. „Хотелът е просто сграда, която ако не бъде одухотворена от присъствието на хора на изкуството, ще остане пуста”, каза Радостина Караненова, мениджър на Грандхотел Приморец, който очевидно не иска да бъде обречен на „нормалност”, а да се превърне и в генератор на духовността.  





Ключови думи: Бургас, хотел Бургас, хотел Приморец,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |