В новините
 
26.01.2011 07:35   Новината е видяна 13679 пъти
ХХX ЗИМНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ БУРГАС-ВАРНА 2011

Националните зимни математически състезания за пръв път се провеждат през 1982  година в град Русе. Първоначално състезанието се провежда с редуващо се домакинство в Русе и Варна, но по-късно, поради увеличаващия се брой участници, домакинството започва да се поема от още два града – Плевен и Бургас. През четните години състезанията се провеждат в Плевен и Русе, през нечетните – в Бургас и Варна. За първи път Бургас е домакин на Зимните математически състезания - най-масовата обща надпревара за младите математици в България - през 1995 г.
От 28 до 30 януари 2011 г. в гр. Бургас за пореден път ще се проведат XXХ-те Зимни математически състезания, организирани от Министерството на образованието, младежта и науката и Съюза на математиците в България. Състезанието ще премине за втори пореден път под патронажа на кмета на гр. Бургас, г-н Димитър Николов. Организаторите изказват благодарност на Община Бургас и Областна администрация Бургас за любезното съдействие и подкрепа!
В състезанието по математика ще се включат ученици от ІV до VIІІ клас от цялата страна.
То ще започне на 29 януари 2011 г., от 9 часа в сградата на ПМГ „Акад. Никола Обрешков”. Състезателните теми по математика включват по четири задачи. От учениците се изисква да представят писмено решенията на тези  задачи,  като за всеки клас темите са различни. Първите две задачи са съобразени с училищния материал и се оценяват с по 6  точки,  а последните две са от олимпийски тип и се оценяват с по 7 точки. Класирането е индивидуално. Извършва се и неофициално отборно класиране.
Националното 10-члено жури, което ще оценява работите на учениците, се състои от видни български математици и се председателства от проф. д.п.н. Сава Гроздев от Института по математика към БАН.
Официалното награждаване на победителите ще се състои на 30 януари 2011 г., от 8,30 часа в сградата на Бургаската опера.
Учениците от отборите на Бургас се  представят традиционно добре. Да  им пожелаем успех  и нека спечелят много индивидуални и отборни отличия!




Ключови думи: зимни математически състезания, математици, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |