В новините
 
13.11.2010 08:39   Новината е видяна 9086 пъти
Фотоваканция 2010

Летни снимки, събрали горещи емоции от края на лятото в Приморско, могат да бъдат видени в бургаската галерия „13-ото стъпало“.
След Варна и Пазарджик пътуващата изложба „Фотоваканция 2010” пристигна в Бургас, а с нея и фотографът Юрий Трейман. За откриването миналата вечер се събраха известни наши майстори като Галя Ушева, Милена Коларова и още членове на „Бургаска фотографска общност“.
В експозицията са подредени 64 творби на 42 автори, селектирани от общо 288 кадъра. Ценителите разгледаха с интерес черно-бялата и цветна фотография, като вниманието на всички естествено бе привлечено от големите победители. За първи път сега те са трима.
В надпреварата за първото отличие в трите раздела може би радостта се падна в най-голяма степен на младия Николай Христов. Той предлага интригуващ сюжет за категорията „Свобода“ - вода и риби, защипани с щипки. Магичният „Пейзаж“ на Галина Велева и актовата снимка на Димитрива Василева са другите две отличия.
Националният фотопленер „Фотоваканция 2010” се състоя в началото на септември в Приморско. Уникалното събитие, което събира професионалисти и аматьори още от 1982 г., в зората на демокрацията престана да съществува, но за кратко. Ентусиазирани фотографи го възстановиха през 1995 г., а тази година се проведе неговото 16-о издание. За разлика от предишни години, когато в Приморско са се събирали около 300-400 души с камери, сега те са били близо 100.




Ключови думи: снимки, Приморско, бургаска галерия, изложба, Фотоваканция, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |