В новините
 
01.10.2010 09:11   Новината е видяна 5724 пъти
30 златни медала на Есенния панаир
30 експоната на Есенния панаир в Пловдив си тръгват със златни медали от най-престижния делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Призьорите са подбрани измежду 47 кандидати.  Поравно са българските и чуждестранните отличени изделия.

„Изборът беше труден заради разнообразната гама от продукти. Критериите не позволяват в конкурса да участват експонати, които не съответстват на евростандартите и не са в серийно производство“, обясни Виолина Панайотова, председател на комисията за златните медали, която завежда отдела за евроинтеграция в Държавната агенция за  метрологичен и технически надзор.

 Претендентите се състезаваха в 5 категории: „Машиностроене“, „Електроника и електротехника. Информационни технологии, телекомуникации, офис техника“, „Транспорт и автосервизно оборудване“, „Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“, „Строителство“. Най-много медали – по 9, отидоха в първите две групи.

 „Това е най-големият форум в България, където иновативните фирми могат да се представят. За нас  това е най-прекият път към пазарите“,  коментира  представител на фирма, получила отличия за два свои продукта. Изобретателят на електрически велосипед, също носител на панаирно злато,  заяви: „Да благодарим на организаторите на панаира за възможността да прославим българските продукти“.  

„Бизнесът пострада от кризата, но тя го направи и по-силен. На изложенията през миналата година и през тази видяхме как фирмите първо се затвориха в себе си, а после тръгнаха да търсят решения. Сега първите резултати вече са факт и това личи по щандовете на ЕСЕН 2010“, подчерта главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов в приветствието си към участниците в церемонията по награждаването. Тя се състоя на 29 септември във Виенския павилион на националния изложбен център. Панаирът наистина вече е не само витрина на икономиката, а и двигател за нейното излизане от кризата, свързвайки изложителите с техните бъдещи клиенти и партньори, добави Иван Соколов.

В традиционния конкурс за дизайн голямата награда „Кристален тетраедър“ бе присъдена само в една от трите категории – за „Експозиционен дизайн“. Спечели я фирма ИТТ-България, чийто щанд бе проектиран от арх. Тодор Василиев от екипа на Международен панаир Пловдив.

За втора поредна година „Шнайдер електрик“ получи приза за иновации, който се дава от Българската асоциация на електротехника и електроника, съорганизатор  на изложбата „Елтех“ в рамките на Международния технически панаир.




Ключови думи: панаир, Пловдив, медали,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |