В новините
 
16.09.2010 05:05   Новината е видяна 8613 пъти
Евродепутатът от ГЕРБ Мария Неделчева ще работи по доклада за сезонните работници

Мария Неделчева беше избрана за докладчик на ЕНП пo предложението за Директива относно условията за влизане и пребиваване на сезонни работници.

Комисията по права на жените и равенство на половете (FEMM) ще изработи своето становище относно предложението, което ще бъде разгледано от водещата Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE). В качеството си на член на Комисията FEMM Госпожа Неделчева ще представи своята политическа група ЕНП.

На 13 юли 2010 еврокомисарят по вътрешните работи госпожа Сесилия Малстрьом изготви предложение за директива, целяща регламентирането на влизането и пребиваването на сезонни работници от трети страни в Европейския съюз. Целта е условията за влизане и пребиваване да са общи за всички сезонни работници, независимо в коя държава-членка се намират те.
Благодарение на директивата се очаква процедурата за влизане да бъде опростена и основана на общи дефиниции и критерии, като например единен договор, който да уточнява както задълженията, така и заплатата.

Освен това, предложението предвижда  максимален период  за сезонна работа ( шест месеца за една календарна година), също както и възможност за многократно сезонно разрешително за период от три години.

Условията на работа, разписани в предложението дават на сезонните работници право на равнопоставеност с гражданите на държавите-членки в определени области като свобода на сдружаване и принадлежност, социално-осигурителни схеми, свързани с приходите придобити законоустановени пенсии, достъп до стоки и услуги и т.н.

Дървавите-членки остават  свободни да определят броя на допуснатите до тяхната територия работници, след извършване на проучване за потребностите
 на пазара на труда. 

Тъй като голяма част от сезонните работници, идващи в Европа са от Африка, това досие предоставя възможност на госпожа Мария Неделчева да установи пряка връзка с работата си в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС.





Ключови думи: Мария Неделчева, сезонни работници, общи работници,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |