В новините
 
16.09.2010 05:02   Новината е видяна 8925 пъти
Български завод с щанд на автомобилния панаир във Франкфурт

„Динамо” Сливен ще участва със собствен фирмен щанд на най-голямото изложение в областта на автомобилната индустрия – Аутомеханика 2010 във Франкфурт, което през тази година ще се проведе от 14 до 19 септември.  Дружеството ще представи доказали с годините качеството си продукти, заедно с напълно нови разработки. „Очакваме най-голям интерес да предизвика последната усъвършенствана модификация на вече наложилия се в САЩ генератор „Power 550 Generation”. Второто поколение високо-мощен алтернатор притежава още по-сериозни експлоатационни характеристики, като запазва изключителната надеждност и  издръжливост на предшественика си”, каза Димитър Колев, Председател на НС на „Динамо” Сливен АД. 

С неоспоримите качества и предимства на високо-мощния алтернатор, произведен в „Динамо” Сливен, дружеството твърдо стъпи на американския пазар. Пробивът бе направен с безчетковия алтернатор /генератор/ DEA 450, който бързо се наложи в транспортната техника, произвеждана целево за армията на САЩ. Българският завод преодоля огромна конкуренция от страна на най-мощните корпорации в света, като BOSH и DELCO. Така „Динамо” Сливен в момента е основен снабдител на Пентагона с този важен агрегат. Само през първата половина на 2010 г. заявките към българския производител се увеличиха с 300% спрямо същия период на 2009 г. Големият интерес към този продукт, предизвика разработката на негова подобрена версия, която ще бъде представена и на изложението във Франкфурт.

В Германия „Динамо” ще представи  още и семейството на автомобилните стартери, допълнено с новите модели редукторни стартери, отличаващи се с ниско тегло и висока мощност. За първи път ще бъде показана и новата продуктова линия на фирмата  - стартерните включватели РДС, РС и М114. Характерно за новите стартерни включватели е, че над 70% от детайлите по тях се изработват по уникалния за света метод на „обемното  студено щамповане”.

Аутомеханика – Франкфурт” е най-големият европейски технологичен форум, свързан с автомобилната индустрия. Всяка година през септември финансовата столица на Германия приковава интереса на фенове и медии с едни от най-интересните премиери в света на автомобилизма. На обща площ от 170 000 кв. м на територията на панаирното градче традиционно над 70 компании от цял свят показват последните новости в областта на автомобилостроенето и свързаните с него браншове, използват форума и за пускане в продажба на най-новите си модели.

Участието със собствен щанд е изключително престижно за страната ни и ще даде възможност на „Динамо” да осъществи нови търговски контакти с фирми и дистрибутори от целия свят. Заводът има потенциал да продължи да се развива. Иновациите в производствения процес са ежедневие и това гарантира растежа му.

Въпреки тежката икономическа обстановка в страната и световната икономическа стагнация, сливенското предприятие увеличава продажбите си. През първите осем месеца на годината те достигнаха обемите на продажби за цялата 2009 г. -  в размер на 6 млн. лв. Очаква се до края на 2010 г. увеличението на пласираната продукция да е с 80% повече и да достигне парична равностойност от 11 млн. лв.

Над 90% от продукцията на „Динамо” се реализира на международните пазари, като по-голямата част от нея е предназначена за страни извън еврозоната - САЩ и Русия.  С новите си продукти предприятието се представя на почти всички европейски технически изложения.

На техническият панаир HANOVER MESSE 2010 специалистите бяха впечатлени от постояннотоковите двигатели, резервни части и компоненти за тях, произведени в Сливен. А най-голям интерес предизвикаха двигателите от серията DH, чийто последен представител DH 150/4803 разполага и с вал с вътрешни шлици, благодарение на уникалната технология за студено извличане.

Дружеството и в момента работи по нови проекти. С тях то ще гарантира 50-процентен растеж и през 2011г., с което ще осигури и 50 нови работни места.





Ключови думи: Динамо Сливен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |