В новините
 
13.09.2010 07:23   Новината е видяна 5542 пъти
Приморско предлага яхт пристанище на израелски бизнесмени
Идеята дошла от израелския посланик

Община Приморско ще се опита да реализира амбициозния си проект за изграждане на модерно яхт пристанище с помощта на инвеститори от Израел. Възможността за това беше спомената от кмета Лиляна Димова по време на срещата между посланика на република Израел Ноа Гал Гендлер с хотелиери и туроператори от региона.

На нея дипломатът препоръча на българските представители от сферата на туризма да бъдат по-активни при изготвянето на атрактивни проекти, които да привлекат вниманието на свободни капитали от страната му.

Израел е просперираща държава с икономика, която има 5% ръст дори и в условията на криза, така че ще направим всичко възможно да представим проекта ни за изграждането на яхт пристанище пред потенциални инвеститори, коментира Димова.

Идеята е да бъде построено модерно съоръжение от най-високо ниво, което да даде силен тласък на яхтения туризъм в общината, за да се търси възможност за привличане на туристи от сегмент с по-висока платежоспособност.

Намерението на администрацията да изгради яхт пристанище първоначално беше оспорено в съда от група общински съветници, но обжалването им беше спечелено от общината и сега вече може да се мисли за обособяването на ПУП, заяви кметът.

При следващата среща с представители на туристическия бранш от Израел, за каквато изразиха готовност израелският посланик и туроператори от Бургаска област, Лиляна Димова ще направи всичко възможно да ги запознае с примерните параметри на проекта.

В края на месец септември възможностите за туризъм в община Приморско ще бъдат представени и на 43 международен туристически панаир в сръбския град Нови Сад, като България ще бъде представена само от 14 общини.

http://factor-bs.com/news-16648.html





Ключови думи: Приморско, пристанище, Лиляна Димова, туроператори, туризъм,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |