В новините
 
31.08.2010 07:33   Новината е видяна 4990 пъти
Баронеса Катрин Аштън поздрави България на ЕКСПО 2010

Баронеса Катрин Аштън, върховен представител на ЕС по външната политика и сигурността, поздрави България по време на посещението си в   нашия павилион на Световното изложение в Шанхай. „На хубавата България – една прекрасна страна, член на Европа, желая вдъхновение за бъдещето. С най-добри пожелания“, написа тя в почетната книга.

Щом влезе, баронеса Аштън веднага се насочи към експонатите, пресъздаващи шедьоври от златните съкровища на траките, каза Христина Колева от Международен панаир Пловдив, която е директор на българския павилион. Високопоставената гостенка получила като подарък 7 копия на апликации от тракийското съкровище в Летница.

Голям интерес предизвика възрожденската къща, която тя разгледа подробно, добави Колева. Баронесата била впечатлена от стомните, чергите, килимите и чекръка. Катрин Аштън споделила, че у дома има българска стомна, купена в София.

Гордея се, че в моя екип работи една кадърна и достойна българка – Кристалина Георгиева, заявила еврокомисарката по външната политика.

Посещението на Катрин Аштън в българския павилион слага началото на серия от визити на важни персони. На 9 септември ще гостува  вицепрезидентът Ангел Марин, а на 16 септември – вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков, съобщи Христина Колева.

Средно 15 000 души дневно посещават нашата експозиция, подготвена от екип на Международен панаир Пловдив, който организира участието на страната на Световното изложение. Освен потокът от туристи, не секват и деловите контакти. Представители на панаира са се срещнали с директорите на павилионите на Турция, Австрия, Чехия, Полша, Грузия и други държави, за да обсъдят възможностите за развитие на икономическите отношения с тях.




Ключови думи: Баронеса Катрин Аштън, Аштън, Международен панаир,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |