В новините
 
03.02.2010 06:46   Новината е видяна 9688 пъти
Бургаско -швейцарска фирма ще изгражда „синята зона“
Бургаско-швейцарска фирма единствено е допусната до втори етап от конкурса за изграждане на „синята зона“ в града.

От общо шест кандидати е останал един, като на първия етап фирмите са били преценявани по документи. Вторият етап от конкурса ще бъде на 14 февруари, когато фирмата ще трябва да предложи концепция за това как ще изгради цялата зона за кратковременно паркиране срещу заплащане.

Спечелилият се задължава да монтира апарати и софтуер. Изискването на общината е да знае какво се случва във всеки един паркинг на територията на  града и да може да упражнява контрол върху паркоместата.

Бургаското участие в консорциума гарантирало обратна връзка с фирмата. „Ще искаме да ни предложат най-новите неща в тази област“, каза директорът на „Спортни имоти, паркинги и гаражи“ Живко Иванов като условие към фирмата.  Първите 13 улици, които ще са в обхват на синята зона, ще бъдат разгледани от комисия по безопасност на движението и одобрени от Общински съвет, едва след това синята зона ще влезе в действие.

Междувременно стана ясно, че пространството зад  Старата болница ще бъде освободено за общински паркинг. От обща площ 44 дка, 33 ще бъдат за паркоместа, където гражданите  срещу минимално заплащане ще могат да си оставят автомобилите и да не ги паркират по тротоари и улични платна на града.




Ключови думи: конкурса, Sinq zona, Синя зона, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |