В новините
 
01.09.2009 08:32   Новината е видяна 5605 пъти
Над 17 000 осмокласници се включиха в надпреварата за стипендии
Над 17 000 осмокласници се включиха в надпреварата за стипендии по програмата „Силен старт с Пощенска банка” за 2009 г. В рамките на петото, юбилейно издание на инициативата финансовата институция отпуска еднократни стипендии в размер на 550 лв. на всички ученици с успех над 5,81 на изпита с външно оценяване след осми клас по шестте най-често изучавани чужд езици за специализираните училища и специализираните паралелки в СОУ. Общият размер на наградния фонд за годината възлиза на 50 000 лв. С това инвестициите на Пощенска банка в средното образование ще надхвърлят 300 000 лв., а общият брой на лауреатите вече надвишава 715.

В класирането  по програмата автоматично се включиха ученици от паралелки с интензивно изучаване на чужд език от над 232 училища от цялата страна, като победителите са съсредоточени в 12,5%, или общо 29 от тях. Най-много са стипендиантите от София, Пловдив и Монтана, като сред тях има и 25 отличника с пълно 6. Сред наградените най-силно е присъствието на изучаващите немски език - 51 ученици в сравнение с 29, изучавали английски език, и пълно отсъствие на представители на паралелките с италиански език. По традиция преобладават момичетата, при които ще отидат над 60% от наградите. За сравнение миналата година те са имали още по-голямо преимущество пред момчетата – с повече от 72% от всички стипендии.

Отличниците ще получат стипендиите си лично  от представители на висшето ръководство  на банката в началото на новата учебна година.



Програмата  „Силен старт с  Пощенска банка” води началото си от 2005 г. и е израз на безусловната вяра на Пощенска банка в знанията, дисциплината и ученолюбието като предпоставки за успешна личностна и професионална реализация в съвременното общество. Ежегодно програмата „Силен старт с Пощенска банка” отличава най-изявените осмокласници от специализираните езикови гимназии и специализираните паралелки в СОУ. Подборът на стипендиантите за 2009 г. е извършен въз основа резултатите от външното оценяване от МОН по английски, немски, френски, испански, руски и италиански език след 8-ми клас. Учениците с най-добри постижения автоматично се включват в единна класация за шестте най-разпространени чужди езици, а отличниците с най-висок резултат получават от Пощенска банка еднократни парични стипендии и почетна грамота.




Ключови думи: осмокласници, стипендии, Силен старт, Пощенска банка, ученици,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |