В новините
 
12.08.2009 13:11   Новината е видяна 9625 пъти
След ремонт детска ясла в Бургас връща aрхитектурния си облик

В Бургас се прави основен ремонт на още една красива сграда в града. Постройката е паметник на културата и се намира на ъгъла на Републиканска и Булеварда (сегашен Булаир). В нея повече от 30 години се помещава детска ясла № 1.
До  момента са извършени възстановителни дейности от покрива до стълбищната площадка на постройката. Поставена е нова топлоизолация и дограма, измазана е цялата фасада и е боядисана оградата. С цел подобряване на условията за децата в яслата са направени и редица вътрешни ремонти на помещенията.
Детската  площадка също ще бъде обновена и допълнена с нови съоръжения за игра, а около сградата ще бъде монтирано специално декоративно осветление, което ще я превърне в нощна атракция за бургазлии и гостите на града.

Ремонтните дейности в Бургас са на стойност 99 000 лв. и изцяло ще върнат атрактивния облик на сградата. Те са съгласувани с Националния институт за паметниците на културата /НИПК/ и ще превърнат посройката от доскорошна язва на града в една от архитектурните забележителности на Бургас. 






Ключови думи: ремонт, детска ясла, Бургас, култура, архитектура,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |