В новините
 
11.06.2009 06:24   Новината е видяна 6101 пъти
Въвеждане на биоразградима опаковка в производството на медни продукти

11 юни, в 11 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция за  проекта „Въвеждане на биоразградима опаковка в производството на медни продукти”, осъществяван с финансовата подкрепата на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд (ГЕФ).  Като резултат на проекта в България вече се продават мед, прополис, пчелен прашец и пчелно млечице в 100-та биоразградими опаковки.

В пресконференцията ще участват Валентин Атанасов – управител на „Бард 90”,  фирмата, която осъществява въвеждането на биоразградимата опаковка, Весела Ангелова - изпълнителен директор на фондация „Синята птица”, координатор на проекта,  Велеслава Абаджиева – национален координатор на Програмата за малки проекти на  Глобалния екологичен фонд в София, Мария Нинова – директор на дирекция „Управление на отпадъците” в МОСВ и  Стоилко Апостолов – управител на фондацията за биологично земеделие „Биоселена”.

Работата по проекта  започна през 2006 година и ангажираните с него положиха много усилия за популяризирането и реалното въвеждане в употреба в България на биоразградимите опаковки.

В основата на биоразградимите опаковки, които се въвеждат за първи път в България чрез този проект, е материалът ековио, който е 100 процента биоразградим  (състои се от биозградима пластмаса и възобновяем естествен материал -царевичен продукт) и вече се използва за опаковането на храни в Европа, САЩ и Азия.

Проектът популяризира възможностите за използване на биоразградим материал в България при пакетирането на мед и пчелни продукти, но приложението му е много по-широко и най-вече при малките опаковки в хранителната  и нехранителната промишлености.




Ключови думи: проект, Програма, екологичен, фонд, България, опаковки, биоразградими,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |