В новините
 
13.05.2009 21:08   Новината е видяна 9566 пъти
Вятърната Турбина 2.5xl от GE набира сила в Европа
GE Energy дава отговор на нарастващата нужда от възобновяема енергия в Европа  

Най-новатa технология на GE Energy в областта на вятърната енергия, турбината 2.5 xl играе все по-голяма роля за задоволяване на нуждите на европейските страни от енергия от възобновяеми източници. Тази турбина е избрана за реализиране на проекти в цяла Европа, които ще добавят около 1,000 мегавата мощности от вятърна енергия - достатъчно, за да задоволи потреблението на 480,000 домакинства.

Европейската Асоциация по Вятърна Енергетика (EWEA) отчита, че в Европа през 2008 година реализираните проекти за вятърна енергия надвишават, проектите на базата на която и да е друга технология за производство на електроенергия.  43% от добавените нови мощности в ЕС през изминалата година, са от вятърната енергия, изпреварвайки другите технологии - газ, въглища и атомна енергия. Според EWEA, вятърните турбини, въведени в експлоатация през 2008, при нормална по отношение на вятъра година, ще произведат достатъчно енергия, за да покрият повече от 4% от енергийните нужди в Европа и ще предотвратят 108 тона емисии CO2 на година, които се равняват на емисиите, отделени от 50 милиона автомобила.  

„Много сме щастливи, че нашата 2.5xl технология помага на Европа да увеличи мощностите си за производство на вятърна енергия” – каза Кармен Нягу, Регионален мениджър на GE Energy за Румъния, България и Молдова. „Вятърната енергия ще допринесе много, за постигане на поставената от ЕС цел - 20% от добивът на енергия да бъде от възобновяеми източници до 2020, и ние сме наистина посветени на тази кауза”.  

2.5xl е най-новата вятърна турбина на GE, с подобрени показатели за ефективност, надеждност и свързване към мрежата, създадена, за да генерира максимално годишно енергийно производство в своя клас.    

Проектите на базата на GE 2.5xl в Румъния, Турция и Полша за инсталация и пуск през 2009, отразяват нарастващия интерес към вятърната енергия в Източна Европа, 2009 ще бъде много динамична и в  Западна Европа, където Испания, Белгия, Италия, Германия и Франция също ще инсталират турбините 2.5xl.

2.5xl вятърна турбина на GE Energy надгражда върху успеха на 1.5 мегаватовите машини на GE, най-широкоизползваните турбини в историята на вятърната енергетика с над 12,000 турбини, въведени в експлоатация по целия свят. С диаметър на ротора от 100 метра, 2,5 xl е най-голямата вятърна турбина на GE, подходяща за проекти на сушата и е създадена, за да отговори на непосредствените нужди на Европа, където липсата на терени ограничава размера на проектите. 2.5xl  работи на площадки със средна скорост на вятъра до 8,5 м/с.  

Машините 2.5xl за предстоящите европейски проекти на GE, ще бъдат доставени от заводите на компанията в Германия и Испания. За да отговори на европейските нужди от качествени вятърни турбини, GE инвестира над 100 млн. долара в технология и подобрение на системата за доставка. Тази инвестиция също ще подобри услугите на компанията в областта на обучението и сервиза и чрез нея се откриват над 160 нови работни места.  

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е един от водещите световни доставчици на технологии за производство и доставка на електроенергия. Приходите на компанията през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.

За GE

GE е диверсифицирана глобална инфраструктурна, финансова и медийна компания, чиято основна задача е да се справя с ключови за съвременния свят нужди. От енергия, вода, транспорт и здравеопазване, до достъп до пари и информация, GE обслужва свои клиенти в повече от 100 държави, а за компанията в световен мащаб работят над 300 000 души. За повече информация, посетете уеб сайта на корпорацията, на адрес http://www.ge.com. Мотото на GE е „Въображението в действие” (Imagination at Work).




Ключови думи: технология, вятърна енергия, енергия, проект, мощности, вятър, Европа, турбина, вятърна турбина,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |