В новините
 
05.05.2009 23:14   Новината е видяна 9195 пъти
Емел Етем на Гергьовдем

Гости в предаването „Жените” на Гергьовден ще бъдат: вицепремиерът и министър на Извънредните ситуации - Емел Етем; Анита Комитска – етнолог, Мария Недялкова - създател и директор на Дневен център за деца и възрастни с умствени увреждания „Достойни българи”; Диана Ганчева - Главен специалист в отдел „Аварийно спасителни дейности” към дирекция „Гражданска защита” в София-град.

Темата в дамското токшоу по БНТ на 6 май, сряда, е посвена на символите на празника Гергьовден. Какви са народните вярвания и кои са най-традиционните обреди по българските земи за Гергьовден? Каква е празничната трапеза и какви са ритуалите около гергьовското агне? Гергьовден - празнуват го всички българи.

И тъй като 6 май освен, че е Гергьовден, е и ден на храбростта, гостите в студиото на Марта Вачкова ще си говорят за обикновените хора, които се превръщат в герои. Оказва се, че най-често точно обикновените хора са тези, които правят истински ценните и големи неща. Кои са тези хора и всеки от нас ли може да бъде герой? Предаването ще разкаже историята на една жена, постъпила наистина геройски, създавайки сама свой Дневен център за хора с увреждания. Вицепремиерът и министър на Извънредните ситуации Емел Етем ще коментира как по време на криза си проличава кой може да бъде герой. Госпожа Емел Етем ще сподели за доброволческите отряди по време на извънредни ситуации.






Ключови думи: министър, извънредни ситуации, Емел Етем, Дневен център, Гергьовден, Марта Вачкова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |