В новините
 
08.04.2009 20:03   Новината е видяна 5524 пъти
Съюзът на пивоварите стартира кампания за българската бира

Инициативата има за цел да информира потребителите за високото качество и естествените съставки на родното пиво

8 Април 2009, София - Съюзът на пивоварите в България стартира информационна кампания за българската бира. Инициативата се провежда за първи път у нас, като целта й е да запознае потребителите с високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, с богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.

„Когато се консумира разумно, бирата не просто е източник на удоволствие. Тя съдържа редица естествени съставки, които са неизменна част от здравословния начин на живот. Като представител на социално отговорна индустрия обаче, ще подчертая, че най-важна остава умерената консумация”, коментира Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите у нас. „Освен да информираме потребителя за качеството на българското пиво, задачата, която си поставяме с тази кампания, е и да го образоваме по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка у нас, като по този начин създадем истинска култура на консумация”, допълва още той.

Водещ акцент на образователната кампания е натуралният характер на бирата. Тя се произвежда от четири напълно естествени суровини – малц, вода, хмел и мая, комбинацията от които гарантира получаването на пиво с високо съдържание на протеини, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези натурални съставки в съчетание с европейското ниво на произвежданите в страната марки са в основата на отличното качество на родната бира. 

Кампанията на Съюза на пивоварите ще разкрие част от богатите традиции и обичаи на кехлибарената напитка. За целта ще се създаде Българско бирено общество, което ще обединява известни личности, специалисти, представители от бирената индустрия, както и всички фенове на любимата напитка. Идеята на Българското бирено общество е да бъде форум за обмяна на интересна информация и факти за бирата, актуални новини и събития. Всеки желаещ ще може да се присъедини към бирената общност, която ще има свой клуб в социалната мрежа Facebook.

Очакват се и резултати от планирани проучвания за нагласите и навиците на почитателите на бирата в България. Непрекъснато ще се обменя и информация за полезните качества на пивото, както и ще се организират срещи с европейски експерти и колеги от бранша. Предизвикателство за арт средите ще бъде конкурсът за изработване на Българската национална бирена халба.


Акцент през летния сезон ще е специалното събитие под надслов „Нощта на бирата”. То ще се проведе навръх Илинден, когато родните биропроизводители почитат покровителя на пивоварите – пророк Илия и отбелязват своя професионален празник.


Инициативата на Съюза на пивоварите ще бъде подкрепена и от комуникационна кампания в интернет, външна реклама и радио игра.
 


Допълнителна информация:


Съюзът на пивоварите в България (СПБ) е представителна организация на производителите на бира. Негови членове са: ”Болярка - ВТ” АД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг-България” АД и “Ломско пиво” АД.

СПБ е създаден през 1991 г. През лятото на 2008 г. става член на европейската пивоварна организация „Пивоварите на Европа” и е обявен за „най-динамичната  национална асоциация”. Признанието е резултат от безкомпромисната политика на пивоварните компании в страната да прилагат всички най-добри европейски практики в бранша и да произвеждат само висококачествени видове бира, които не отстъпват по чистота и качества на пивото и в държавите с най-дългогодишни бирени традиции.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |