В новините
 
27.03.2009 10:56   Новината е видяна 6386 пъти
Образованието до 10-ти клас вече в задължително. Училищата в Бургас затягат дисциплината


В проектозакона за училищното образование, одобрен от кабинета е записано, че основното образование ще се завършва след седми клас, а задължителното – след десети. Промените ще влязат в сила през 2010 г.
От този 15 септември 2009 още влизат в сила нови по-строги правила за дисциплината в училище.

„Децата трябва да знаят едно – дисциплината се затяга и трябва повече да слушат и повече да учат”.
Министър Даниел Вълчев предупреди, че новият закон за училищното образование предвижда намаляване на поведението. Видът на учениците трябва да е подходящ и съответстващ на добрите нрави.

Във връзка със зададен въпрос за забраната на натрапващи се религиозни символи и забавянето на приемането на законопроекта още миналат аседмица, Даниел Вълчев отговори: „Не допускам това да е някакъв проблем. Ние направихме социологическо проучване по въпроса – огромна част от българите подкрепят разбирането, че училището не е нито място за религиозна символика нито за религиозна пропаганда”.

Досега основното образование се завършваше в осми клас, но с промените той ще бъде посветен на чуждоезикова и компютърна подготовка. Задължителното образование пък ще приключва в 10-ти клас, а 11-ти и 12-ти клас ще бъдат пожелание. Единствено след тяхното завършване обаче ще може да се влиза в университет.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |