В новините
 
25.03.2009 11:05   Новината е видяна 5389 пъти
Досега 22 български града се включиха в глобалната кампания „Часът на Земята” на WWF

Четири дни преди глобалната кампания «Часът на Земята» на международната природозащитна организация WWF 22 български града обявиха, че ще угасят осветлението на известни сгради и забележителности между 20,30 и 21,30 часа на 28 март, събота.
В София ще притъмнеят над 35 сгради и забележителности (вижте списъка по-долу). В "Часът на Земята 2009" се включват още градовете Бургас, Русе, Добрич, Велико Търново, Сливен, Видин, Ценово, Борово, Ветово, Иваново, Две Могили, Бяла (Русенско), Никопол, Гулянци, Долна Митрополия, Чипровци, Белоградчик, Айтос, Велики Преслав, Стрелча, Сандански.
София ще се включи и с концерти пред Народния театър и в Софийска градска художествена галерия от 19,30 ч. на 28 март, събота. Те ще продължат и по време на „Часът на Земята”. Пред Народния театър ще участват джембе група „Ямбадон”, “Дари и компания”, победителят в конкурса на Тангра Мега Рок и WWF, асоциация „Капоейра България”, огнено шоу, жонгльори, гимнастици и хула хоп танцьори от „Цирколина”. В Софийска градска художествена галерия ще свирят дуо "Флаутисимо", камерен оркестър "Митонисимо" с диригент и солист Огнян Митонов и камерна формация "Te Deum Adoramus" с диригент Теодора Димитрова. В малката зала на галерията ще играят мимовете Момчил Маринов и Стефан Тодоров.
В петък, 27 март, от 18 часа в Дома на киното ще има безплатна прожекция на поредицата на WWF „Наблюдатели на промените в климата”. Заедно с концертите тя се осъществява с подкрепата на британското посолство.
По време на „Часът на Земята 2009” ще угасне осветлението на някои от най-познатите места на планетата като Айфеловата кула в Париж, виенското колело Ландън Ай в Лондон, пирамидите в Гиза, статуята на Христос в Рио де Жанейро, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк и най-високата съществуваща сграда в света - Тайпей 101.
Високопоставени представители от цял свят също подкрепят „Часът на Земята 2009”. Във видеообръщение генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че „Часът на Земята” е „най-голямата проява на обществена загриженост за промените в климата, която някога е била предприемана. С „Часът на Земята” хората от цял свят ще изпратят ясно послание. Те искат действия срещу промените в климата”.
Сред подкрепилите „Часът на Земята” са носителят на Нобелова награда за мир архиепископ Дезмънд Туту, многократно награждаваните актриси Кейт Бланшет и Лив Улман, руската тенисистка Елена Дементиева, рок изпълнителите Колдплей, Линкин Парк, Аланис Морисет, Нина Першон от Кардиганс. Официални лица на инициативата за България са Гергана Паси – министър по европейските въпроси и Н.Пр. Стийв Уилиамс – посланик на Великобритания.

WWF организира за трети път „Часът на Земята”. Целта е да се обединят повече от 1 милиард души, в над 1800 града по цял свят и да се покаже, че е време за сериозни действия срещу промените в климата. Настоящата година е много важна за действията срещу промените в климата, защото световните лидери ще се съберат на среща на върха за промените в климата под егидата на ООН в Копенхаген през декември. На нея се очаква да се подпише ново споразумение, което да продължи Протокола от Киото.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |