В новините
 
23.03.2009 20:38   Новината е видяна 5648 пъти
Шумна сцена, художествено ателие и подвижна лаборатория за анализ на водата забавляваха малки и големи по време на ГРАДСКИЯ Празник на водата

На 22 март в цял свят се чества Международният ден на водата. Сдружение „Аз обичам водата” организира пищен градски празник  на водата, който се проведе в неделя – 22 март, пред Народния театър под патронажа на Столична община.


      Въпреки капризите на времето  празничната сцена събра множество софиянци от различни възрасти. Официалната програма бе открита от доцент доктор Борислав Великов, доайен в областта на водите, народен представител, член на парламентарната комисията по екология и водите. Освен великолепната сценична програма, съставена изцяло от деца от различни възрасти в градинката пред театъра бе разпъната огромна шатра, в която се организира художествено ателие. Всички деца имаха възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема „Аз и водата”. Особен интерес проявиха софиянци и към подвижната лаборатория за анализ на водата, организирана от „Аквахим”. Столичани, които пристигаха на площада с проби с вода от всички краища на София, отрупаха масата на лаборантите в желанието си да разберат, каква вода всъщност тече от тяхната чешма. Ето и краткия обощен анализ на специалистите от „Аквахим”: 


Подложени на анализ бяха съдържанието на хлор, манган, нитрати и амоний, нивото на pH, както и твърдостта на водата. Всички анализирани параметри бяха в допустимите норми съгласно нормативната база (Наредба  9 от 16.03.2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели). 


Големият интерес към събитието, което студеното време не успя да помрачи, доказва, че хората се интересуват от качеството на водата, която тече от водопроводната мрежа и този интерес не е лишен от основание. Все пак водата, която пием, е в основата на цялостното ни здравословно състояние. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |