В новините
 
23.03.2009 00:50   Новината е видяна 9231 пъти
Дяволът не е толкова черен, ако имате Интернет и плащате по-малко ток

Бургас е разкопан за кой ли път и this time не е ясно от кого, защото БургасГаз бяха миналата година, после БТК, после няколко доставчика, после водата нещо не беше наред. Мъдреците, които съответните разкопателни фирми пускат да работят по улиците са толкова idioti, че от  време навреме с дървените си стълби и с едни странни съоръжения с които се кастрят овошките, късат кабелите, по които тече ток (въздупната мрежа на EVN).
Това естетсвено води до отнемане на най-милото ни - на нет-а. Особено в онези му части, които все оше ползват елзахранвани устройства - неизвестно защо.

Тъй като доста приятели изгърмяха със сроковете благодарение на липсата на пренос на труда им до съответното място, потърсихме информация от доставчиците в Бургас как би могло да стане така, че да има
1. безаварийно
2. бързо
3. на не по-висока цена
решение предложиха всичко, като най-загадъчно ни прозвуча ей това:

PON "Passive Optical Network" (Пасивна Оптична Мрежа). Нарича се пасивна, защото никъде по пътя от главния технически център на доставчика до клиента няма активни устройства, т.е. такива, изискващи електричество, за да работят. За да се включите, необходим е единствено компютър с мрежова карта (LAN карта), настроена да получава адрес автоматично – това е настройката по подразбиране във всички операционни системи и няма нужда да променяте нищо. ова е единствената оптична интернет мрежа, при която оптичното влакно е директно свързано с всяко домакинство и по трасето няма междинни медни кабели. Така всеки интернет потребител може да се възползва от пълното качество на услугата, без да се влияе по никакъв начин от останалите потребители.
За разлика от традиционните варианти за пренос на информация, през оптичните кабели не протича електричество. Те не се влияят от климатичните условия, околната среда или натоварения трафик. Оптичните кабели пренасят данните посредством светлина на огромни разстояния, без това да се отрази на качеството.
Оптичната мрежа PON е енергоспестяваща и не замърсява околната среда. Тя има капацитет да поеме огромен пренос на информация и да отговори на бъдещите предизвикателства на световната мрежа.
>> оптично влакно, в пъти по-тънко от стандартния меден кабел
>> надеждна връзка - не се влияе от бури и гръмотевици
>> не се влияе от останалите потребители - пълен капацитет на услугата
>> без допълнителни дупки - възможност кабела да влиза в дома през ел. инсталацията
>> сигурност за компютъра и мрежовата карта - PON не се влияе от външните климатични условия
>> не излъчва електромагнитни вълни, които вредят на хората, за разлика от безжичните мрежи и от стандартните медни мрежи


----------
Това беше тъй нареченото нежелано рекламно съобщение и имаше за цел да ви накара да кликате насам натам.
Ако сте стигнали дотук и сте журналист, просто напуснете веднага, защото този сайт не е предназначен за вас :))





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |