В новините
 
21.03.2009 16:45   Новината е видяна 13818 пъти
Винарска изба "Черноморско злато" Поморие с най-много награди на ВИНАРИЯ 2009. Винпром Ямбол също със златен Ритон

4 български вина бяха отличени със „Златен ритон” на тазгодишните Национални дегустации на вина и високоалкохолни напитки.  Победителите в най-авторитетния у нас конкурс в бранша бяха обявени на традиционния бал „Вино и любов, любов и вино”, който се проведе на 18 март вечерта в Международен панаир Пловдив в рамките на изложението „Винария 2009”. 
Носители на най-престижната българска награда станаха:
-               Шардоне 2008, партида 2, на „Черноморско злато”-Поморие в раздела „Бели вина от последна реколта”;
-               Каберне совиньон партида 4 „Тракийска низина” на „Винпром Ямбол” в раздел „Червени вина от последна реколта”. То събра най-много точки сред четирите вина, получили „Златен ритон” – 86.33 по 100-балната система;
-               Каберне совиньон „ЛС” 2007 на „Ловико”-Сухиндол в раздел „Червени вина от стари реколти”;
-                Хипноза Мерло резерва на изба „Логодаж” в раздел „Червени вина от търговската мрежа”.

«Златен ритон» е най-престижното отличие за българско вино. То е учредено  от Международен панаир Пловдив, а призьорите се определят по време на Националните дегустации, които се провеждат от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), партньор на Международната изложба за лозарство и винарство. Наградите на «Винария 2009» бяха връчени от заместник-министъра на земеделието Димитър Пейчев, областния управител на Пловдивска област Тодор Петков, кмета на Пловдив Славчо Атанасов и изпълнителния директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов. 

На тазгодишните Национални дегустаци  109 напитки получиха златни медала, като най-много – 46, бяха за червени вина от последната реколта.

48 винарски фирми се представиха в дегустациите с  834 конкурсни проби – 732 вина, 102 ракии и винено бренди. Новост беше включването на групите «тихи вина» и «гроздови ракии» от търговската мрежа, както и участието  на двама енолози от чужбина – от Италия и Нова Зеландия.

Трите изби, които събраха най-много медали, са:
-               «Черноморско злато»-Поморие с 16 златни и 10 сребърни медала;
-               «Катаржина Естейт» с 15 златни и 7 сребърни медала;
-                ЛВК «Винпром Търговище» с 13 златни и16 сребърни медала.

Най-добрите напитки от експозициите на «Винария 2009» ще бъдат представяни и в новата Гурме зона, която се организира в партньорство с Българското гурме общество. Във всеки от дните на изложението в палата 7 ще има кулинарни демонстрации за приготвяне на изискани ястия от известни майстори готвачи, съвети от енолози за съчетаване на вина с подходящи храни, презентации на луксозна посуда и аранжировки с цветя.

Въпреки икономическата криза, 319 фирми от 19 държави демонстрират най-новите колекции вина и спиртни напитки, технологии, машини, съоръжения и материали за лозарството и винарството на «Винария 2009», която ще продължи до 21 март.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |