В новините
 
01.03.2009 12:56   Новината е видяна 5564 пъти
Партия ”Зелените” категорично и остро осъжда планираните скандални уволнения на директорите на природните паркове “Витоша”, “Врачански Балкан” и “Странджа"

По повод подготвяните уволнения на директорите на Природен парк ”Витоша” Тома Белев, Природен парк ”Врачански Балкан” Николай Ненчев, Природен парк ”Странджа” Стефан Златаров 


28 февруари 2009 г.


Партия ”Зелените” категорично и остро осъжда планираните скандални уволнения на директорите на природните паркове “Витоша”, “Врачански Балкан” и “Странджа”. С този ход правителството на България ни показа за пореден път, че обслужва единствено интересите на мафиотизирани бизнескръгове, свързани с тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ.


Директорите на тези три природни парка досега успяваха в една изключително тежка ситуация да опазят природата в тях от невъзстановими щети – те просто си вършат работата и я вършат добре. С неправомерното им изгонване би се нанесла една жестока рана на българската природозащитна система и ще бъде ликвидирана  възможността за бъдещо ефективно опазване на природата и управление на тези защитени територии.  


Това не е изолиран случай, а политика на уволнение на „пречещи” служители, съвестно изпълняващи задълженията си и пазещи повереното им природно наследство. Така бяха уволнени инж. Васил Петров, директор на  НП ”Рила”, и държавният служител и експерт по НАТУРА 2000 Борислав Борисов от РИОСВ-Хасково.


Всичко това е част от кампания за преразпределяне на единствения останал незавладян от олигархията ресурс в страната – българската природа. Осъществява се сценарий за тотална феодализация на България. Ясни сигнали за това са  приетите наскоро поправки, разрешаващи свободна продажба на държавните гори, както и приетите преди това промени в закона за лова, даващи възможности частници да си „приватизират” чрез концесии ловни територии с размера на една голяма община.


Партия ”Зелените” ще направи всичко, зависещо от нея, да предотврати този сценарий. Ще организира и ще участва в граждански протести. Ще бъде дадена максимална публичност на действията на тройната коалиция и ще се иска политическа отговорност на ниво Европейски съюз от политическите субекти, подготвили този акт. При реализация на уволненията ще настояваме случаят да бъде обвързан с изплащанията на средствата по оперативна програма “Околна среда”. Ще искаме гаранции от всички останали политически субекти за връщане на тримата директори на техните постове след изборите.


От партия ”Зелените” призоваваме медиите да настояват за получаване на позицията на всяка една партия в България по този случай. 


За контакти:

Петко Ковачев, съпредседател: 0888 420 453

Андрей Ковачев, съпредседател: 0887 788 218

www.bulgariangreens.org





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |