В новините
 
02.02.2009 21:15   Новината е видяна 4661 пъти
Машините на Леонардо идват в Бургас

На финалната права са организационните дейности за предстоящото гостуване на изложбата с техническите изобретения на Леонардо да Винчи в Бургас. Община Бургас установи контакт с властите в град Винчи, където е роден най-енциклопедичният представител на ренесансовите творци. В отговор бе предоставена информация за пътните разходи, застраховката и необходимите условия за безопасното пребиваване на експозицията в Бургас.

Предстоящото гостуване на макетите - точно копие на Леонардовите машини, бе обсъдено и днес /2 февруари/ в разговор между зам.-кмета на община Бургас Йорданка Ананиева, италианския посланик у нас Н. Пр. Стефано Бенацо и д-р Ецио Пераро - директор на Италиански културен институт в София.

По време на разговорите стана дума и за подреждането на изложба, посветена на Пинокио - един от най-популярните герои в детската литература. Доуточняват се и подробностите около сътрудничеството на Бургас с италианска община по програмата „Коменски”, която подпомага създаването на партньорства между училища от различни европейски страни чрез работата им в общи проекти в областта на образованието.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |