В новините
 
16.01.2009 17:24   Новината е видяна 8343 пъти
Изказване на българския депутат в ЕП Метин Казак (АЛДЕ)

Изказване на българския депутат в ЕП Метин Казак (АЛДЕ) на дебата относно доставки на газ в Украйна и ЕС от Русия на пленарното заседание на ЕП  на 14 януари 2009 г.

Метин Казак (АЛДЕ). – Въпреки споразумението между Русия и Украйна да се възстановят доставките на руски газ към Европа, отново пропаднаха надеждите ни да получим газ. Независимо от причините, технически, финансови, политически, това безпрецедентно газово ембарго не може да бъде оправдано. В зима с рекордно ниски температури е безотговорно и нечовешко да се обричат милиони европейски граждани на студ. За България, като най-потърпевша от страните в ЕС, е особено важно да се спази принципът Pacta sunt servanda и доставките на газ да бъдат незабавно възстановени. За причинените щети и страдания на хората, и за неизпълнението на договорите да бъде потърсено справедливо обезщетение. 

Поздравявам чешкото председателство за активната му посредническа роля за преодоляването на кризата. Повече от всякога, сега е необходимо Европейският съюз да приложи стария мускетарски девиз на солидарността „Един за всички и  всички за един“ и да помогне финансово на пострадалите страни като България за жизненоважни проекти, които ще обезпечат енергийната му сигурност. Време е да покажем силата и единството на нашия съюз с приемането на дългосрочна енергийна стратегия.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |