В новините
 
21.11.2008 21:20   Новината е видяна 4914 пъти
Саша Безуханова поема бизнеса на HP в 27 страни в Европа

Саша Безуханова ще управлява бизнеса на Хюлет-Пакард в държавните администрации на 27 страни от региона на Централна и Източна Европа. Това е най-сериозното признание от страна на корпорацията за изключителните управленски опит и професионални успехи постигнати от Безуханова на българския ИТ пазар.
Сред новите отговорности на Саша Безуханова ще бъдат продажбите и реализацията на системни и технологични решения в областта на сигурността, отбраната, публичните финанси, здравеопазването и  електронното управление.

Бизнесът на Хюлет-Пакард в държавните администрации е най-значимия и съставлява над 50% от приходите, които компанията реализира от индустриалните сектори на ЦИЕ.
Той доби още по-голяма тежест след сливането с EDS, водещ световен доставчик на системи за публичния сектор.
Централна и Източна Европа е региона с най-голямо географско покритие в рамките на Хюлет-Пакард и най-динамично развиващия се икомически, със среден ръст на БВП от 5% за 2008г.

Общият ИТ пазар в ЦИЕ се измерва на 60,7 милиарда долара като нарастването му е с 13,7% годишно, според анализаторската компания IDC.
Хюлет-Пакард е безспорен лидер в региона, с пазарен дял два пъти по-голям от следващия я конкурент.
Един от най-перспективните ИТ пазари в ЦИЕ е този на  Русия - равняващ се на 25 милиарда долара.

"За десетте години, през които съм начело на българският офис на Хюлет-Пакард, компанията изгради лидерски позиции на пазара и реализира проекти с принос към световната практика на корпорацията.

Днес Хюлет-Пакард е най-големият инвеститор и работодател в българския ИТ сектор. Виждам в предложението на корпорацията да оглавя най-значимия бизнес в региона - възможност българския опит и стил да допринесат за още по-големи успехи на Хюлет-Пакард в Централна и Източна Европа", каза Саша Безуханова.
В правомощията на Безуханова ще бъдат също търговските взаимоотношения на компанията с медународни финансови институции като Световна банка и НАТО, институциите в рамките на Европейския съюз, Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и неправителствени организации.

Саша Безуханова ще продължи да ръководи и дейността на Хюлет-Пакард в страната ни.

Източник: news.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |