В новините
 
18.11.2008 16:30   Новината е видяна 5235 пъти
В ДАИТС се проведе първият обучителен курс за работа със Суперкомпютъра

Представители на Суперкомпютърния център в сътрудничество с IBM, организираха двудневен курс на обучение за работа със Суперкомпютъра в Държавната агенция за информационни технологии и съобщения,  с лектор Дейвид Латино, който е изтъкнат специалист по софтуерни приложения върху компютри от серията Blue Jene/P. През първия ден, лекциите бяха фокусирани върху теми, свързани със системата администрация на Суперкомпютъра. Вторият ден на курса премина в обстоен преглед на архитектурата и работата на Blue Jene, както и основните умения, необходими, за да се пускат приложни програми на него. Обучителният курс беше организиран за представители на Техническия университет –София, Софийския университет, Медицинска академия, Химическия факултет, Институти на БАН, ДАИТС, IBM.
Това е първият курс, който се организира за работа със Суперкомпютъра, след откриването на Центъра през септември в сградата на ДАИТС.

Източник: Държавна агенция за информационни технологии и съобщения





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |