В новините
 
13.10.2008 18:33   Новината е видяна 6086 пъти
Димитър Николов с апел към депутатите за приоритетно финансиране на бургаски проекти
Кметът Димитър Николов призова бургаските народни представители да настояват пред Министерски съвет и премиера Станишев за осигуряване на спешно финансиране от бюджетния излишък на няколко приоритетни бургаски проекта. На поканата му за среща по този повод откликнаха депутатите Румен Ангелов, Юсеин Джемил, Стойко Танков и Пенко Атанасов.

Като най-важен проект кметът Николов за пореден път посочи детелината Бургас - Средец - Созопол. За неговото реализиране са нужни 16 млн. лв. Седем и половина млн. лв. трябват за реконструкцията на надлез „Владимир Павлов”, който не е ремонтиран от построяването си. Последните проверки на специалисти от Община Бургас показват, че носещите му конструкции са компрометирани и представляват потенциална заплаха за хора и автомобили. Депутатите ще лобират още за отпускане на 1 млн. лв. за преустройство на ДТ „Адриана Будевска” и доставянето на няколко училищни автобуса за съставните селища на Бургас.

Румен Ангелов, Юсеин Джемил, Стойко Танков и Пенко Атанасов подходиха към срещата отговорно и делово. По тяхна идея от името на всички бургаски депутати в Министерски съвет ще бъде внесено предложение за отпускане на финансов ресурс за изпълнението на спешните бургаски проекти.

Обсъдена беше възможността на среща с кмета, областния управител и 13-те бургаски народни представители в града, да бъде поканен новият директор на Агенция „Пътна инфраструктура” Димитър Иванов.

Димитър Николов маркира още няколко спешни проекта, които очакват държавно финансиране. Два млн. лв. са нужни за изграждане на система за видеонаблюдение в Бургас. Те няма да са достатъчни, но Общината ще съумее да дофинансира пълната реализация на проекта.

Крайно наложително е държавата да прехвърли на Община Бургас собствеността на три терена в Сарафово, Крайморие и Ченгене скеле. Така Общината ще може реално да търси европейско финансиране за изграждане на кейове, лодкостоянки и прилежаща инфраструктура там.

За решаването на всички изброени проблеми Община Бургас е подготвила проекти или варианти за разрешаването им. Пълната документация за движението им из отделните министерства и отговорите на държавната администрация Димитър Николов предостави на депутатите.

Взето бе решение за провеждане на регулярни срещи, по време на които да се обсъжда общата стратегия на местна власт и народни представители за икономическия възход на Бургас.
 







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |