В новините
 
09.10.2008 08:05   Новината е видяна 4652 пъти
Ингрид Бетанкур: трябва да действаме за освобождаването на всички заложници
На 8 октомври, Европейският Парламент проведе тържествено заседание с Ингрид Бетанкур, която повече от 6 години беше заложник на колумбийската терористична организация ФАРК. В своята реч пред депутатите тя благодари за оказаната през годините подкрепа от страна на Парламента, като подчерта, че действията за освобождаването на всички останали заложници трябва да продължат.
 
Председателят на ЕП Ханс-Герт Пьотеринг изтъкна, че Ингрид Бетанкур се е превърнала в символ на свободата и съпротивата срещу лишаването от основни човешки права, което е достоен пример за всички нас. Според думите му тероризмът, практикуван от нейните похитители, представлява "директно посегателство върху нашите ценности, върху свободата, човешките права и демокрацията".
 
В изключително емоционална реч г-жа Бетанкур благодари на членовете на ЕП за подкрепата, която те са и оказвали през всичките години на плен, и подчерта, че именно на тази подкрепа днес тя дължи живота и свободата си. Тя отбеляза също така и съвпадението на нейното посещение в ЕП с датата на честване на 60-тата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН.
 
Тя изтъкна, че Европейският парламент е станал платформата, чрез която светът може да разбере за размера на варварството, на което са подложени всички над 3 000 заложници. Затова г-жа Бетанкур подчерта, че докато те не бъдат освободени, "всеки един от нас ще продължи да се чувства затворник". В заключение тя сподели, че всички заложници трябва да бъдат сигурни, че "ние никога няма да престанем да действаме, докато те не бъдат отново свободни".




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |