В новините
 
24.09.2008 11:18   Новината е видяна 5194 пъти
15 милиона лева инвестира Панаирът в модернизация

15 милиона лева инвестира Международен панаир Пловдив в модернизация на базата и услугите, които предоставя, през 2008 година. Това съобщи изпълнителният директор Георги Гергов на пресконференция.
За предстоящия 64-и Международен технически панаир, който ще се проведе от 29.09. до 04.10., ще бъде отворен Виенският павилион, който се издига на мястото на бившата палата 19 в езерото. Той е кът, който напомня за Първото българско изложение, тъй като е в архитектурния стил на тогавашните палати. В същия дизайн ще бъде и палата 28, чийто ремонт ще завърши през пролетта. Тяхната визия ще бъде продължена в зоната около езерото, където се оформя нов парк. Там ще е и въздушният ресторант, чиито гости ще могат да се наслаждават на панорамна гледка към цялото панаирно градче.
Напълно реновирана е палата 21. Изградени са близо 50 декара нови открити изложбени площи, за да се даде възможност за по-просторни експозиции на изделия на тежкото машиностроене. За Есенния панаир е завършен и многоетажният покрит паркинг, който е първият в Пловдив.

Единствена на Балканския полуостров е системата от видеоекрани, всеки с площ 34 кв. метра., направени по модерната ЛЕД-технология. До края на 2008 г. панаирният комплекс ще бъде газифициран. Очаква се да започне строителството на нова палата, ако бъдат одобрени архитуктурните и конструктивни планове.

През следващата  година ще бъдат изнесени оранжериите и транспортният възел, ще се реновират палати 24 и 25, ще се направи основен ремонт на палата 18. Така ще приключи обновяването на цялостната визия на панаирното градче, подчерта Георги Гергов.

В период от 4-5 години се предвижда създаване на модерен хотелски комплекс с конгресен център и на многофункционална зала с площ 10 декара за 7-8 хиляди зрители. Международен панаир Пловдив ще може да си позволи финансирането на тези обекти, смята неговият изпълнителен директор, аргументирайки се с финансовите резултати през последните 2 години.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |