В новините
 
12.09.2008 07:07   Новината е видяна 5273 пъти
Майкрософт и партньори анонсират най-новите решения за виртуализация

Едно от решенията - Microsoft Hyper-V Server 2008, се предлага напълно безплатно


10 септември 2008 г. С поредица от глобални събития “Get Virtual Now”, Майкрософт представя най-новите си решения за виртуализация - System Center Virtual Machine Manager 2008, Microsoft Application Virtualization 4.5 и новият Microsoft Hyper-V Server 2008, в цял свят. Специално Microsoft Hyper-V Server 2008 се предлага напълно безплатно и може да бъде изтеглен и тестван от следния адрес:
http://www.microsoft.com/presspass/events/virtualization/default.mspx

Серията от над 125 събития за представянето им, стартирала на 3 август в Южна Африка, преминава през САЩ в момента, и ще продължи до началото на 2009. През този период ще бъдат обхванати над 50 държави от цял свят, включително и България.

„Клиентите и потребителите в България със сигурност ще оценят високо възможностите, които предлагат новите решения за виртуализация на Майкрософт. Повишаването на ефективността на работата, от една страна, и намаляването на разходите за хардуер, от друга, ще допринесат за по-висока производителност като цяло на компаниите и сътветно по-добри бизнес резултати”, каза Цветомир Митев, мениджър „Сървърни решения и Инструменти за разработка” в Майкрософт България.

Компания, която вече се е възползвала и оценила решенията за виртуализация на Майкрософт в световен мащаб е WorleyParsons Ltd. С 31 000 служители, работещи в 34 държави, включително и в България, е водещ доставчик на професионални услуги в областта на енергетиката и ресурсите за различни индустрии. Дружеството се нуждае от бърза и гъвкава IT инфраструктура отговаряща на растежа на компанията. В резултат което, WorleyParsons внедрява Windows Server 2008 Hyper-V, с цел да намали нарастващите разходи свързани с глобалния си растеж. Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 ще помогне за опростяването на сървърния мениджмънт и преминаване от физически към виртуален сървър, тъй като дружеството конвертира 50% от своите физически сървъри към виртуални. Тази промяна се очаква да намали разходите за хардуер и изискванията за пространство, да се подобри сървърния мениджмънт и да се осигури по-бърза работа на приложенията.

“Нашите клиенти имат високи изисквания за IT решения в енергийния сектор, тъй като ние участваме в проектирането и изграждането на нови електроцентрали. Виртуализацията намалява не само инфраструктурата от физическите устройства, но напълно елиминира евентуалните проблеми по веригата от доставчици и цикъла на снабдяване, които често са причина за забавяне изпълнението на проектите”, каза Кент Фрийланд, ИТ консултант в WorleyParsons Europe Energy Services, България.

Нови решения за виртуализация и управление на сървъри:

Microsoft Hyper-V Server 2008, нов сървърен продукт, който ще се предлага след около 30 дни с възможност за безплатно изтегляне от Интернет. Той предлага опростено, надеждно и оптимизирано решение за виртуализация на сървъри, позволяващо на клиентите да обединят Windows или Linux платформи на един физически сървър.

System Center Virtual Machine Manager 2008 също ще бъде на пазара в рамките на 30 дни. Той позволява на клиентите да конфигурират и пускат в действие нови виртуални машини и централизирано да управляват тяхната виртуализирана инфраструктура - независимо дали използват Windows Server 2008 Hyper-V, Microsoft Virtual Server 2005 R2, Microsoft Hyper-V Server 2008 или VMware Virtual Infrastructure 3. System Center Virtual Machine Manager е част от фамилията продукти System Center, който предлага централизирано управление физически и виртуални ресурси от настолни компютри до центрове за данни.

Microsoft демонстрира за първи път функцията live migration на Windows Server 2008 R2. Тя използва интегрирана хипервайзорна технология и високо достъпни функции на сървърната операционна система. Чрез нея клиентите могат да местят работещите приложения между сървъри, за да се приспособят към променящите се, динамични компютърни нужди в центъра за данни. Тази е една от многото функции, които ще бъдат включени в следващата версия на Microsoft Hyper-V Server.

Миналата бе анонсиран и Microsoft Application Virtualization 4.5, предоставящ на потребителите на настолни компютри възможност за пълното оползотворяване на работните възможности на Windows Vista, като позволява работата на приложения проектирани за по-стари операционни системи. Това помага за елиминирането на потенциалните софтуерни конфликти, придавайки на настолния компютър стабилност и производителност, като в същото време позволява на IT мениджърите да контролират централизирано ключовите приложения и тяхната употреба. Application Virtualization 4.5 ще бъде включена като част от пакета Microsoft Desktop Optimization Pack 2008 R2, който ще предлага в рамките на следващите няколко седмици.

Партньорски програми и решения

Хиляди партньори по целия свят, включително OEM, доставчици на софтуер и устройства за съхранение на информация, системни интегратори и търговци, разработват решения, предназначени за работа на базата на продуктите за виртуализация на Майкрософт. Глобалните OEM сървърни партньори на Майкрософт регистрират нарастващо търсене на версиите Enterprise и Datacenter на Windows Server 2008, което отчасти се държи и на разширените права за виртуална употреба на тези версии. Те събощават също така, че близо 100% процента от техните клиенти включват Windows Server 2008 Hyper-V в техните поръчки.

За Майкрософт:

Основана през 1975 г., Майкрософт (Nasdaq “MSFT”) е световен лидер в развитието на софтуер, услуги и решения, които помагат на хората и на бизнеса за пълна реализация на техните възможности. През 1999 г. Майкрософт откри свой офис в България.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |