В новините
 
30.08.2008 16:15   Новината е видяна 4870 пъти
„Шпигел”: Наблюдателите от ОССЕ обвиниха Грузия за конфликта в Кавказ

Според наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Грузия е виновна за конфликта в Кавказ. Наблюдателите смятат, че властите в Тбилиси са имали предварителен план да установят контрол над Южна Осетия, съобщава германското списание „Шпигел”.
Пред изданието източници от ОССЕ са посочили, че действията на грузинското правителство са довели до кризата с Русия. В доклад на организацията подробно е описана подготовката на Грузия за нахлуване в Южна Осетия. В документа се отбелязва, че е било наредено на грузинските войски да атакуват спящите южноосетинци.


Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа (ОССЕ) е общоевропейският орган, който се състои от 53 страни (участието на Сърбия/Черна гора прекратено от юли 1992 г.), разположени в географското пространство от Владивосток до Ванкувер, като включва всички страни от Европа, САЩ и Канада и ОНД. ОССЕ, призната по смисъла на глава VIII на Устава на ООН като регионално споразумение, представлява основен инструмент за ранно предупреждение, избягване на конфликти, урегулиране на кризи и постконфликтно възстановяване в работния му регион. ОССЕ се отбелязва с присъщия само за него подход за осигуряване на сигурност, който е едновременно всестранен и основан върху сътрудничеството. Той обхваща трите измерения на сигурността – военно-политическо, икономическо/екологическо и хуманно. ОССЕ се занимава с широк кръг проблеми, свързани със затвърждаването на сигурността, включващи противодействието на тероризма, контрола над въоръжението, мерките за укрепването на доверието и безопасността, икономическите и екологичните въпроси, правата на човека, демократизацията и други. Всички 56 държави от ОССЕ имат равен статут, тъй като решенията се приемат с консенсус. При това те носят не политически, а юридически характер.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |