В новините
 
29.07.2008 07:59   Новината е видяна 5260 пъти
Девет банки са кандидати за консултант на Бургас - Александруполис

Девет банки са подали оферти за финансов консултант на проекта за петролопровода Бургас - Александруполис. Те ще бъдат изслушани във вторник и сряда от представители на Международната проектна компания (МПК), съобщиха от "Бургас - Александруполис БГ". Интерес към проекта са заявили френските банки и американски банки.
Стойността на строителството на петролопровода е 1.5 млрд. евро, ако се съди по изявленията на члена на надзора на МПК Николай Серьогин. Той обясни, че оскъпяването идва от новите цени на металите. До момента се говореше за цена 800 млн. евро. За българското участие в проекта "Булгаргаз" и "Техноекспортстрой" трябва да осигурят над 110 млн. евро.
Руските медии вече обявиха, че трасето ще бъде променено на българската територия заради проблеми с отчуждаването, което до момента не е коментирано официално от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Според публикациите "Транснефт" обмисля да въведе обща тарифа за преноса от Западен Сибир до Александруполис, като включи в тях и таксите за морския участък.
Цялата новина: http://pazari.dnevnik.bg/show/531561/




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |