В новините
 
10.07.2008 04:44   Новината е видяна 5257 пъти
Нивото на българския уеб бранш е по-високо от средноевропейското

В обширно интервю Димитър Ганев, Председател на Управителния съвет на Българската уеб асоциация, представя оценка и лични впечатления от фестивала „Медиамикс 2008”, за новите проекти пред членовете на Българската уеб асоциация, за позициите на българския уеб бранш в общоевропейското пространство. Ганев дава отговори на редица въпроси, свързани с избора на членовете на журито, с възможността на разработчиците да презентират своите проекти, както и кое налага гласуване на интернет-потребителите с SMS. „Имаме общото становище на УС на Българската уеб асоциация, че оттук нататък ще държим конкурсите, които подкрепяме, да имат ясни правила и ясни ангажименти в това отношение – на прозрачност на оценяването”, казва Димитър Ганев, като допълва: „Има разговори между представители на уеб асоциацията и представители на организаторите на БГ сайт - те са и наши членове и с тях сме в чудесни отношения. Ние ще имаме няколко изисквания, които смятам, че нямат проблем да покрият...”
Ганев дава отговор и за участието на международни сайтове в бъдещия Уеб фестивал Албена 2009. Той смята, че “За да се реализира един конкурс, в който да участват международни сайтове, то той трябва първо да си спечели сериозен авторитет и признание. Ние нямаме нужда да поканим всякакви сайтове, ние имаме нужда от участието на high-level (на високо ниво - бел.ред.) сайтове, имаме нужда да си сверим часовниците с последните постижения в света, а не с всякакви сайтове, защото били просто международни....” – казва Ганев, като прави една доста смела оценка на качеството на българските уеб сайтове с такива “по на запад от нас”.
Председателят на УС на Българската уеб асоциация представя два нови проекта, започнали буквално след „Уеб Албена 2008”. Ганев сподели, че слагат началото на политика за преговори с дистрибутори на софтуер и хардуер с цел постигане на отстъпки при закупуване на голямо количество техника от членовете на БУА. Другата насока, в която ще се работи, са контактите с институции - сходни професионални организации като БАСКОМ, БАИТ, ДАИТС. Българската уеб асоциация ще работи и с представители на Министерския съвет и Народното събрание. Всеки един от членовете на Управителния съвет е с разпределени отговорности, които могат да се видят на сайта на асоциацията. 


Пълният текст:
ТУК





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |