В новините
 
22.04.2008 12:05   Новината е видяна 6085 пъти
Три голф комплекса ще строят в Созопол

Игрищата ще бъдат обслужвани от летище с писта с дължина от 1800 метра


Три голф игрища ще бъдат изградени в зоната между селата Равна гора и Извор, община Созопол. Всяко едно от тях ще е с големина от около 1000 дка, като преобладаващата част е общинска собственост, съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи.
Като част от управленската програма вече са предприети поредица от мерки за промяна на профила на гостуващите туристи, като целта е да идват все повече платежоспособни гости. Чрез голф проектите Созопол ще привлече за партньори сериозни инвеститори. Общината ще им  предостави терени между 500 и 1000 дка и ще им съдейства за добавянето и на частни терени.
В момента тези земи са земеделски и определянето им в ОУП / общия устройствен план/ за голф игрища означава, че тяхното предназначение може бързо да се смени и да се отредят точно за развитие на голф туризъм, т.е. за терени с ниски параметри на застрояване в части от тях. Според прогнозите към бъдещите спортни комплекси ще влязат и допълнителни частни терени, за да се отговори на нарастващия интерес  от страна на инвеститорите.
Разполагаме с дадености, каквито другите общини нямат, затова и ще успеем да изградим нашите голф комплекси по-бързо от другите общини, заяви главният архитект на община Созопол Румен Александров. В общинската стратегия е залегнало и изграждане на голям атракционен парк върху площ от 300 дка в зоната между пътя Созопол - Бургас и залива до къмпинг „Градина”.
Бъдещите три голф игрища ще бъдат обслужвани от летище, чиято писта ще е с дължина от 1800 метра, напълно достатъчна за обслужване на малки самолети.
Созополският аеропорт ще бъде разположен между селата Равна гора и Извор, той е предвиден в общия устройствен план. Общината очаква сериозен инвеститорски интерес. Вече е сигурно, че около летището ще се комасират земи, за да се обезпечи с терени трасето. Като дадености теренът е много подходящ, защото там съществува селскостопанско летище, което отдавна не функционира, но може да послужи за основа на бъдещия аеропорт.
По отношениe на инфраструктурата в района на Равна гора, Извор и селата около тях общината има сериозни намерения. До две години всички инфраструктурни проблеми с вода, канализация и улици в селата ще бъдат решени окончателно.
До година и половина ще заработи пречиствателната станция в Созопол, която ще събере отпадните води от Созопол, Равадиново, Черноморец, Атия, Дюни и Алепу. За бъдещите голф комплекси са предвидени локални пречиствателни станции и това е съгласувано с РИОСВ - Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |